Maalaustaidetta Amberian Dawnin keikalla huomenna

29.03.2012

Amberian Dawn esiintyy huomenna Nosturissa. Esitys taltioidaan maalaustaiteeksi.

Kuva: Toni Härkönen

Amberian Dawn, Kivimetsän Druidi ja Brymir esiintyvät huomenna perjantaina 30.3. Symphonic Metal Nightissa Helsingin Nosturissa. Amberian Dawnin keikan ajan joukko graafisen suunnittelun opiskelijoita ja opettajia taltioi metalliyhtyeen kaksiulotteisiksi kuviksi.

Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun tällaista tapahtuu. Maalauksissa käytetään erilaisia maalaustekniikoita, ja taulut lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Projektin takana on hyvinkääläinen taiteen maisteri ja kuvataideopettaja Tiia Orivuori. Mukaansa hän on houkutellut kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Hannu Tampion sekä pienen ryhmän opiskelijoita Tikkurilan Metropoliasta.

– Sain idean jo monta vuotta sitten, kun opetin aikuisia maalaamaan. Nopeatempoisella maalauksella on oma historiansa, mutta en ollut kuullut bändien keikoilla toteutetuista maalaussessioista, Orivuori kertoo.

Stereotypia taidemaalareista on se, että maalausta työstetään pitkään ja hartaasti, sydänverta vuodattaen yksin jossakin vinttikamarissa. Tämä projekti haluaa osaltaan haastaa tätä ajattelua.

– Jos unohdetaan vanhojen kunnianarvoisten mestareiden taiteilijamyytti, joskus kuvat syntyvät nopeastikin, aivan kuin katsojan silmän alla. Huomasin tämän opettaessani, kun katselin muutamassa tunnissa valmistuvia tehtäviä, itsekin kuvataiteilijana työskentelevä Orivuori kertoo.

Valmiit työt valokuvataan ja pannaan esille Amberian Dawnin Facebook-sivulle, jossa yleisö voi käydä katsomassa ja arvostelemassa teoksia sekä ehdottaa kuville yleishyödyllisiä loppusijoituspaikkoja. Alkuperäiset maalaukset tullaan lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen.

Lisää luettavaa