Machine Headin Robb Flynn potkittiin ulos Sikstuksen kappelista

03.10.2015

Parhaillaan Eurooppaa kiertävän Machine Headin laulaja-kitaristi Robb Flynn käväisi Roomassa katsastamassa yhtä maailman kuuluisimmista nähtävyyksistä, Sikstuksen kappelia. Reissu ei mennyt kuitenkaan aivan putkeen, sillä mies heitettiin pyhätöstä ulos tehokkain ottein.

Korvaamattoman arvokkaasta taiteestaan tunnetussa kappelissa on valokuvauskielto, koska tuhansien salamavalojen välke saattaisi vaikuttaa satoja vuosia vanhojen seinä- ja kattomaalausten kuntoon. Tämä kielto ei turisti-Flynniä pahemmin häirinnyt:

– Sikstuksen kappeli on yksi niistä paikoista, jotka tulee nähdä ennen kuolemaansa, joten päätin taltioida muiston videokamerallani. Vartijat eivät pysäyttäneet minua kävellessäni sisällä koko ajan filmaten ja samalla selostaen näkemääni, Flynn kertoo.

Jonkin ajan kuluttua eräs vartija kuitenkin huomautti minulle huonolla englannilla, että kuvaaminen on kiellettyä. En tietenkään todellut häntä, koska jos joku käskee minun tehdä jotain mitä en halua tehdä, päälle naksahtaa automaattinen ”haista vittu” -vaihde. Jatkoin siis kuvaamista.

Muutkin ihmiset ottivat kuvia, mutta ehkä erotuin joukosta, koska vyötäisilläni roikkui huppari, jossa oli 666-painatus… mutta sanotaanko näin, että vartijat pitivät minua koko ajan silmällä. Otin kolme kuvaa iPhonellani ja pian vartijat parveilivat ympärilläni ja kuljettivat minut ja ystäväni Jernin pikaisesti ulos. Hyvä puoli tässä oli, että ainakin pääsimme sujuvasti pihalle. En voinut kuin nauraa: ”Vau, minut potkittiin ulos Sikstuksen kappelista!”

Mutta ainakin sain kuvat otettua! Repikää siitä, paskiaiset!, Flynn niittaa.

Lisää luettavaa