Marssijärjestys ja biisien työnimiä – Lue Mokoman terveiset studiosta

Inferno tavoitti Marko Annalan kertomaan yhtyeen kuulumiset uuden albumin äänityksistä.

02.10.2014

Mokoma on siirtynyt jälleen äänityshommiin. Ensi vuoden alussa ilmestyvä studioalbumi on järjestyksessään yhtyeen yhdeksäs. Inferno häiritsi Mokoman solistia Marko Annalaa sen verran, että saimme kuulumiset juuri alkaneista studiohommista.

Miten viimeiset treenit sujuivat ennen studiota?

”Enimmäkseen demoja kuunnellessa ja niitä kommentoidessa. Ei viimeisenä päivänä enää tarvinnut juurikaan mitään muuttaa. Olemme varmoja siitä että biisit ovat hyviä. Raskaimmat päätökset tosin tehtiin juuri näissä treeneissä, kun valikoitiin levylle päätyvät kappaleet. Yksikään biisi ei olisi ansainnut pudota levyltä, mutta emme halua tehdä ylipitkiä tuotoksia, ja meillä oli biisejä liikaa. Edelleenkin paras ohjenuora on, että levy mahtuu 90-minuuttisen kasetin a-puolelle.”

Mikä on nauhoitusten marssijärjestys?

”Teemme ensin kappaleihin hyvät perusrumpuraidat, ennen kuin päästämme kielisoittajat töihin. Lauluja nauhoitetaan heti, kun peruskomppiraidat ovat kitaroissa valmiit. Hyge paukuttaa rumpuja myöhemmin vielä lisää, kun kaikki muu on aika lailla valmista.”

Haluaisitteko paljastaa muutaman tulevan albumin biisin nimen?

”Emme me niistä halua vielä puhua. Työnimiä ovat olleet muun muassa Trip-Ty-Kon, Räspäs 667, Kromantik Groove ja Hävittäjä.”

Montako päivää nauhoituksiin on suunniteltu aikaa käytettäväksi?

”En ole laskenut, mutta lokakuun olen raivannut kalenteristani tyhjäksi kaikesta muusta.”

Mistä tulevan syyskiertueen herkkä nimi (Shadows of Fallen Autumn Leaves Under the Grim Northern Lights of Darkness 2014) on saanut alkunsa?

”Täytyyhän hevibändillä olla hevi kiertueen nimi. Olisiko Pure mahtunut vielä johonkin?”

Millaiset odotukset teillä on tulevaa syyskiertuetta kohtaan ja joko keikkailua odotetaan innolla?

”Juuri nyt keskittyminen on täysin levyn teossa. Keikkainnostus herännee vasta, kun astuu bussiin. Aiomme soittaa kiertueella paria uutta biisiä, joten se tuo jo itsessään uutta intoa syksyn keikkojen tekemiseen: Pääsee esittelemään ihmisille uutta matskua!”

Katso Lappeenrannasta 31. lokakuuta starttaavan kiertueen ohjelma täältä.

Lisää luettavaa