Melodista black-death-seosta Rovaniemeltä – ennakkokuuntelussa Suotana

09.11.2015

Suotana julkaisee Frostrealm-debyyttialbuminsa 13. marraskuuta. Inferno tarjoaa rovaniemeläisen black-death-seoksen kuunneltavaksi ennakkoon.

Laita levy soimaan ja lue soittimen alta kitaristi Ville Raution biisikohtaiset kuvaukset.

Trail of Abandon
– Liikkeelle lähdetään levyn musiikillisesti ja sanoituksellisesti agressiivisimmalla kappaleella. Vauhtia ja vahvaa riffittelyä. Kappaleen outro toimii siirtymänä loppulevyn melodisempaan äänimaisemaan.

Todays World
– Toisessa kappaleessa esitellään bändin melodisempaa puolta. Vaikka kappale on kirjoitettu 2010-luvun alkupuolella, ei sen viesti ole vanhentunut päivääkään.

For My Iced Angel
– Tämä julkaistiin levyltä ensisinglenä. Mystistä ja pimeää tunnelmointia. Suurin osa melodioista lojui vuosia laatikossa, kunnes pari vuotta sitten ne löysivät paikkansa.

Child of Frost
– Bändin alkutaipaleen sävellyksiä. Samoihin aikoihin sävelletty kuin demomme (2014) kappaleet. Pienet ajan mukanaan tuomat muutokset ovat vain antaneet biisille sen viimeisen silauksen.

Enclosing Me
– It Meansin kanssa levyn hitaimpien kappaleiden viittaa kantaa Enclosing Me. Varmaan moni meistä on pyytänyt apua kravatin solmimiseen ja toivonut sitä viimeistä kiristystä. Lapinlisältä ei tässäkään kappaleessa vältytä.

King Pikes
– Oodi hauelle, tuolle vesiemme kuninkaalle. Biisi starttaa, kuin itse näytöksen pääesiintyjä rannasta. Varmaan suurin inspiraatio biisin kirjoittamiseen löytyi ihmisten halveksunnasta ja yleisestä asennevammaisuudesta kyseistä tärkeää ja hienoa kalalajiamme kohtaan.

It Means
– Levyn pisin ja kokonaisuudessaan eeppisiin sfääreihin nouseva kappale. Niin hitaampia, kuin nopeampiakin osioita sisältävä kappale maalailee tummilla sävyillä ja valmistelee paikkaa levyn päätösrallille.

Embrace
– Levyn päätösraidaksi valikoitui sen viimeisin sävellys, Embrace. Vahvoja power- ja folkmetallisia sävyjä sisältävä biisi päättää ansaitusti tämän kahdeksan kappaleen paketin.

Lisää luettavaa