”Melodista ja nopeaa” – Anders Fridén puhuu työn alla olevasta In Flames -albumista

Ruotsalaisten kolmastoista albumi valmistuu Yhdysvaltojen Kaliforniassa.

18.07.2018

Hikisiltä pikkulavoilta stadioneille 28-vuotiaalla urallaan noussut ruotsalaisbändi In Flames on valmistelemassa seuraajaa vuoden 2016 Battlesille.

Bändi on parhaillaan studiossa amerikkalaisen tuottajan Howard Bensonin kanssa, joka on purkittanut mm. Halestormin ja My Chemical Romancen levyjä.

In Flamesin laulaja Anders Fridén päivitti yhtyeen kuulumisia Metal Hammerille.

– Tähän mennessä musiikki kuulostaa In Flamesiltä, joten sillä saralla ei ole yllätyksiä. Mielestäni musiikki kuulostaa loistavalta, ja mukana on kaikki meille tutut elementit; melodioita, huutamista muutamassa biisissä ja koukkuja joka puolella. Jos siis pidät siitä, mitä olemme tehneet viimeiset 20 vuotta, tulet olemaan tyytyväinen uuteen levyyn.

Fridén kuvailee tulevaa albumia hyvin melodiseksi.

– Olemme olleet aina melodinen bändi, mutta se on ilmennyt monilla eri tavoilla; kitaroissa, laulussa, kosketinsoittimissa ja miten milloinkin. Tämä levy on myös todella melodinen, ja sanoisin, että se on nopeatempoisempi kuin Battles. Sillä on mielestäni enemmän yhtäläisyyksiä Sounds of a Playground Fadingiin (2011), mutta älä kirjoita sitä juttuun, hah hah.

Sanoituksellinen inspiraatio löytyy arkielämästä.

– Elämme kovassa maailmassa. Seuraan lapsieni kasvavan maailmassa, jossa on paljon ongelmia ja poliittisia jännitteitä, jotka tuntuvat suorastaan räjähtävän käsiin.

– Mukana on myös menneitä ihmissuhteita joita olen joutunut käymään läpi. Sanoitukset eivät kuitenkaan perustu minun elämääni, mutta otan inspiraatiota tietyilta ajanjaksoilta elämässäni.

Lisää luettavaa