Metal Church kiinnitti uuden vakituisen rumpalin riveihinsä – tuttu muun muassa W.A.S.P.-yhtyeestä ja Lita Fordin taustalta

Stet Howland korvaa keväällä bändistä lähteneen Jeff Platen.

19.07.2017

Metal Church on maaliskuusta lähtien kiertänyt ja keikkaillut ilman virallista rumpalia, kun vuodesta 2006 lähtien bändissä kannutellut Jeff Plate ilmoitti jättävänsä yhtyeen. Nyt yhtye on julkistanut Stet Howlandin liittyneen virallisesti bändin riveihin. Asiasta tiedotettiin Metal Churchin Facebook-sivuilla.

Howland sai tiedon pestinsä vakiintumisesta sen jälkeen, kun yhtye oli kotiintunut Pohjois-Amerikan- ja Euroopan-kiertueilta, jotka toimivat Howlandin tulikokeena. Sekä laulaja Mike Howe että kitaristi Kurdt Vanderhoof ylistävät Howlandia maasta taivaaseen ja toivottavat hänet lämpimästi tervetulleeksi yhtyeen riveihin pysyvästi. Howland on aiheesta luonnollisesti myös innoissaan, onhan Metal Church aina ollut yksi hänen suosikkibändeistään.

”Olin ehtinyt olla kiertueen jälkeen kotona vasta pari päivää, kun sain Kurdtilta ja Mikeltä puhelun. Ehdin jo hetken ajatella, että ’voi paska, mitä minä nyt olen tehnyt?’ mutta se ajatus vaihtui hyvin nopeasti leveään hymyyn, sillä he tarjosivat minulle virallista paikkaa bändissä”, Howland kuvailee.

”Ymmärrämme ja kunnioitamme toisiamme ja välillämme on sitä toveruutta, joka monilta ’kuuluisilta’ bändeiltä puuttuu. Olen todella otettu päästessäni mukaan tähän joukkoon ja annan kaikkeni niin keikoilla kuin studiossa.”

Stet Howland on tuttu muun muassa W.A.S.P.-yhtyeestä, jossa tämä soitti vuodesta 1991 vuoteen 2005 saakka. Lisäksi hän on toiminut sessio- ja kiertuemuusikkona muun muassa Lita Fordin yhtyeessä sekä Anthrax-laulaja Joey Belladonnan soolouralla.

Lisää luettavaa