Metallia rakastavan presidentin ongelmat: mitä tehdä, kun Tony Iommi pyytää palvelusta?

Heavyn kuninkaallinen vetoaa Indonesian presidenttiin.

04.03.2015

Indonesian presidenttinä on toiminut viime kesästä asti Joko Widodo. Hän on tunnustautunut avoimesti äärimetallifaniksi ja poseerannut kuvissa muun muassa suosikkiyhtyeisiinsä lukeutuvan Napalm Deathin paidassa.

Napalm Death -nokkamies Barney Greenway vetosi presidenttiin tammikuussa, jotta kahden australialaisen kuolemantuomio peruttaisiin. Australialaismiehet jäivät kiinni huumeiden salakuljetuksesta ja heitä odottaa teloitus ampumalla.

Greenwayllä ei kuitenkaan ollut nähtäväsi tarpeeksi vaikutusvaltaa, sillä tuomitut on siirretty pahamaineiselle Kambangan vankilasaarelle, jossa heitä seuraavaksi odottaa tuliasein varustettu teloitusryhmä.

Presidentti Widodo joutuu kenties miettimään avointa suhdettaan metallimusiikkiin uusiksi, kun postiluukusta kolahti eilen kirje Tony Iommilta. Black Sabbathin kitaristi, hevin kuninkaallinen ja yksinkertaisesti legenda pyysi Widodoa harkitsemaan kuolemantuomion perumista.

Iommi kertoo kirjeessään, että tietää hyvin huumeiden vahingollisuuden ja on nähnyt läheltä niiden tuhoavan vaikutuksen. Iommi pyytää presidenttiä kuitenkin ottamaan huomioon australialaiskaksikon tekemän parannuksen ja positiivisen vaikutuksen muihin vankeihin.

”Pyydän, että annat kaksikon suorittaa elinkautisen vankeusrangaistuksen ja mahdollisuuden hyvittää entisen elämän virheet”, kitaristi kirjoittaa.

On vaikea uskoa, että Indonesian päämies on saanut vetoomuksia tätä korkea-arvoisemmilta tahoilta. Onko Iommilla vipuvartta Widodoon, vai lasketaanko presidentin metallifanitus tästä lähtien entisen elämän virheeksi? Jää nähtäväksi.

Lisää luettavaa