Metallica-kitaristi sanoo Guns N’ Rosesista tulleen pelkkä nostalgia-akti – ”se on surullista”

14.11.2016

Metallica julkaisee perjantaina kymmenennen – yhdennentoista, mikäli mukaan lasketaan cover-levy Garage Inc. (1998) –  studiopitkäsoittonsa Hardwired… To Self-Destruct.

Los Angeles Timesin haastatteleman bändin mukaan uusien biisien ja levyjen tuottaminen on yhtyeelle ensiarvoisen tärkeää tulevaisuuden ja mielekkyyden suhteen. Vaikka Metallica onkin viime aikoina soittanut keikoillaan paljon vanhoja klassikoita, haluavat James Hetfield ja kumppanit välttää muuttumasta pelkäksi nostalgiatripiksi. Toisin kuin esimerkiksi eräs mammuttiluokan bändi, joka kiersi Metallican kanssa surullisenkuuluisalla kiertueella vuonna 1992.

– Valitettavasti Guns N’ Rosesista on tullut pelkkä nostalgia-akti, ja se on surullista, sanoo Kirk Hammett.

– En kuvittele meidän pysyvän jollain tavalla nuorina tekemällä uutta musaa, mutta se saa meidät tuntemaan itsemme relevanteiksi. Se antaa tunteen, että edelleen kehitymme ja menemme eteenpäin, lisää Hetfield.

Lars Ulrich kuitenkin toteaa, ettei oman historian tunnustamisessa ja taaksepäin katsomisessakaan sinänsä ole mitään vikaa. Päin vastoin, pitkän uran tehneillä bändeillä se on väistämätöntä.

– Joka maton alta paljastuu milloin mikäkin vuosi- ja merkkipäivä, Ulrich naurahtaa.

Lisää luettavaa