Nightwishin Floor Jansenille myönnettiin Hollannin korkein musiikkitunnustus – ”Olen kiitollinen tästä kunniasta”

"Jansen on todistanut olevansa yksi Hollannin parhaista ja monipuolisimmista laulajista", perustelee valitsijaraati.

23.01.2020

Nightwish-solisti Floor Jansenille on myönnetty Buma Cultuurin Pop-palkinto (De Popprijs) ansioistaan hollantilaisen musiikin hyväksi. Palkinto jaettiin viime viikonloppuna Noorderslag-festivaalien yhteydessä. Tunnustuksen myöntänyt raati otti valinnassaan huomioon paitsi Jansenin meriitit After Forever -yhtyeen ja Nightwishin keulilla, myös tämän esiintymisen De Beste Zangers -ohjelmassa, joka on Hollannin vastine Vain elämää -formaatille.

”Ohjelman ja Nightwishin konserttien myötä Jansen on todistanut olevansa yksi Hollannin parhaista ja monipuolisimmista laulajista”, raati perustelee.

Jansen ei päässyt henkilökohtaisesti paikalle vastaanottamaan palkintoa, koska oli tuolloin Lapissa Nightwishin uuden albumin ennakkokuuntelutilaisuudessa (josta voit lukea lisää Infernon Aki Nuopposen toimittamasta raportista). Hän lähetti kuitenkin videotervehdyksen (jonka voit katsoa tuosta yläpuolelta) ja kiitti palkinnosta myöhemmin myös Instagramin välityksellä.

”Olen kiitollinen tästä kunniasta ja kaikki mahtavat kommentit saavat minut ihan punastumaan! Kiitos kaikille kauniista sanoista ja antamastanne tuesta, erityisesti niille, jotka ovat varmistaneet selustani kaikki nämä vuodet. Olen todella kunnioitettu kaikesta rakkaudesta ja tuesta, jota musiikkini, ääneni ja persoonani on saanut. Kiitos!” Jansen kiittelee vuolaasti Instagramissa.

Buma Cultuur on voittoa tavoittelematon järjestö, joka tukee ja edistää hollantilaista musiikkia niin koti- kuin ulkomailla. Järjestö palkitsee vuosittain hollantilaisartisteja saavutuksistaan ja sen jakama De Popprijs on maan korkein musiikkipalkinto. Tunnustus sisältää Theo Mackaayn suunnitteleman patsaan sekä 10 000 euron palkintorahan.

Lisää luettavaa