Omnium Gatherum ja Insomnium samalle levylle, OG-albumi teossa – lue Markus Vanhalan kommentit studiosta!

29.05.2015

Aikuiseen makuun soveltuvan death metalin karhulalaisairut Omnium Gatherum on työstämässä parasta aikaa seuraajaa toissa vuonna ilmestyneelle Beyond-albumilleen. Äänittämönä toimii tuttuun tapaan Karhulan Korkeakoski-studio, ja esileikit suoritettiin pidennetyn viikonlopun mittaisella ”kosteanpaikanleirillä”, jossa uusi materiaali ”juotiin, saunottiin ja kalastettiin” valmiiksi.

Ennen muuta työnimellä ”007” kulkevan albumin materiaalia bändi keskittyi taltioimaan Skyline-nimisen singlen sävelet. Metodi oli takaperoinen: yhtye purkitti ensin muut suoritteet, ja rummut äänitetään viikonloppuna Vaasassa. Studiokiireiden keskeltä tavoitettu kitaristi Markus Vanhala kertoo, että syynä poikkeukselliseen järjestelyyn on kiire, toisin sanoen levylafka Century Median tahto julkaista Omnium Gatherumin ja Insomniumin split-single seiskatuumaisella vinyylillä ennen bändien yhteistä jenkkirundia elokuussa.

– Meikäläisellähän ei ollut tähän osaa eikä arpaa, vaikka joku muuta voisikin uumoilla, kummassakin bändissä soittava Vanhala puolustautuu, – kuten ei myöskään näihin kimpparundeihin Euroopassa ja Amerikassa. Pienet on melojötikkäpiirit siis ilmeisimmin.

Muu levy äänitetään kesä-heinäkuussa. Levyn miksaaminen on päätetty jättää kolmen edellislevyn tavoin sorakorvaisen luottoruotsalaisen, Dan Swanön, hommiksi.

– Toivotaan mahdollisimman ankeaa ja sateista alkukesää, jotta ukot jaksaa pysytellä studion syövereissä, Vanhala virnuilee.

Albumin julkaisua on suunniteltu alustavasti ensi vuoden alkuun, mutta Vanhala kertoo salamyhkäisesti, että jo ennen sitä saattaa olla tulollaan seiskan lisäksi muutakin ”bonussektoria”. Vaan entäpä se tulevalle pitkäsoitolle sisältyvä musiikki, millaista se tulee olemaan?

– Edellisellä albumilla liikuttiin jo suht eeppisissä ulottuvuuksissa, ja sanoisin, että uutukainen tulee olemaan pienoinen steppi takasin maanpinnalle, eli hieman lyhykäisempää ja terhakampaa biisiä. Toki siltä löytyy pakollinen kymppiminuuttinen jytkykin.

– Ehkä nyt on keskitytty enenevissä määrin ulosannin kiteyttämiseen ja ”tyhjäkäynnin” minimoimiseen. Vaan kyllä se OG:lle kuulostaa, mihinkäs siitä pääsee. Ne ketkä tykkäävät, todennäkösesti tykkäävät, ja ketkä vihaavat, saattavat vihata edelleen. Eiköhän tolla uusiakin faneja liuta saavuteta ja muutama vanha menetetä.

Omnium Gatherum_studio 2015

Lisää luettavaa