Ozzy Osbourne syyttää promoottoria kiristämisestä ja keikkatilojen monopolista – ryhtyy oikeustoimiin

Sharon Osbournen masinoimaan kanteeseen haetaan tukea muilta artisteilta.

22.03.2018

Ozzy Osbourne ja tämän manageriporras ovat nostaneet kanteen keikkapromoottorina toimivaa Anschutz Entertainment Group -yhtiötä vastaan. Kanteessa todetaan AEG:n käyttävän monopoliasemaansa keikkatilojen omistajana härskisti hyväkseen ja kiristävän artisteja pakottaen nämä varaamaan tiettyjä keikkapaikkoja vastoin tahtoaan. Asiasta uutisoi Billboard.

Yhtiö muun muassa vaatii Lontoon O2-areenalla esiintyvän artistin soittavan samalla kiertueellaan myös Los Angelesin Stable Centerissä. Molemmat areenat ovat AEG:n omistamia. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta, kun AEG on ollut silmätikkuna asian vuoksi: Live Nation nosti asiasta kanteen viime vuonna, mutta tuolloin brittien kilpailuviranomaiset päättivät riita-asian AEG:n hyväksi.

”Taistelemme syytteitä vastaan armottomasti. AEG on aina tehnyt kovasti töitä asettaakseen artistit etusijalle, mutta samaan aikaan meidän tulee vastata kilpailijoidemme, erityisesti Live Nationin ja Madison Square Gardenin toimiin”, AEG:n edustajat kommentoivat ja sanovat O2-Stables -kytkysopimuksen olevan vastaus kalifornialaisen Forumin ja newyorkilaisen Madison Square Gardenin väitettyyn vastaavaan diiliin.

Osbournen nostamalle kanteelle haetaan ryhmäkanteen statusta houkuttelemalla muita artisteja liittymään mukaan, sillä heidän mukaansa AEG:n järjestely estää ”vapaan ja avoimen kilpailun” keikkapaikkoja varatessa ja bändit ”menettävät mahdollisuutensa valita konserttipaikkansa artistisista tai muista aineettomista syistä”.

Suomessa Ozzy Osbourne esiintyy No More Tours 2 -kiertueellaan Hyvinkään Rockfesteillä 6. kesäkuuta.

Lisää luettavaa