”Perumalla keikat ISIS voittaa – tajuatteko kuinka typerältä tuo kuulostaa?” – Lamb of Godin solisti selittelee kiertueen perumista

23.11.2015

Kuten tässä vaiheessa suurin osa tietää, Lamb of God perui jäljellä olevat Euroopan-kiertueen keikkansa – myös Suomessa. Syyksi ilmoitettiin maanosan epävakaa turvallisuustilanne. Amerikkalaisbändin solisti Randy Blythe kirjoitti blogiinsa kotiin saavuttuaan tarkemman perustelun päätökseen.

Blythe kirjoittaa, että Pariisin tapahtumien jälkeen bändi päätti jatkaa kiertuetta, tarkkailen maa- ja kaupunkikohtaisesti tilannetta.  Lontoossa ja Birminghamissa keikat sujuivat hyvin, lukuun ottamatta jälkimmäisellä biisin keskeyttämistä loukkaantuneen fanin takia.

Brittikeikkojen jälkeen vuorossa oli Saksa. Bändi päätti lentää Stuttgartiin alun perin Ranskan läpi kulkeneen lautta- ja bussireitin sijaan. Ennen keikkaa Blythe huomasi uutisista, että Hannoverissa on evakuoitu jalkapallostadion pommiuhan takia.  Keikka oli jälleen Blythen mukaan hyvä, vaikkei mies tuntenut oloaan rennoksi. Lamb of God päätti jatkaa kiertuetta Tilburgiin, Alankomaihin.

”Juuri ennen soundcheckiä kiertuemanagerimme  pyysi meidät kuulolle ja kertoi eräästä sattumasta, jonka jälkeen totesin välittömästi etten aio nousta lavalle tänään”, Blythe kirjoittaa.

”Tämän tiedon jälkeen en voinut enää astua yleisön eteen ja uskotella ihmisille, ettei ole syytä huoleen. En aio mennä yksityiskohtiin, sillä en aio osallistua vellovaan huhumyllyyn. Mutta tekisin saman päätöksen uudelleen vielä nopeammin, mikäli mahdollista.”

Lamb of Godin kiertueohjelmassa oli vielä keikat esimerkiksi Milanossa, jossa terroriuhkaluokitusta oli nostettu, ja Brysselissä, jossa uhkaluokitus nostettiin korkeimmalle tasolle.

”En halunnut joutua samanlaisen puntaroinnin ja päätöksien teon eteen joka ilta. Mieluummin otan vastaan nettitrollien naureskelun ja ymmärrettävästi pettyneiden fanien tunteenpurkaukset, kuin riskeeraan oman ja satojen hauskaa pitämään tulleiden turvallisuuden keikkapaikoissa, jotka ovat surmanloukkuja tällaisten tilanteiden sattuessa.”

”Netissä pyöri valtoimenaan reaktio, joka sai minut hämmentymään: Perumalla keikat ISIS voittaa. Tajuatteko yhtään kuinka kolossaalisen typerältä tuo kuulostaa? Käyttäkää omaa päätänne vaihteeksi. Olemme rockyhtye, joka yrittää soittaa ilman vaaraa lavalle ammutuksi joutumisesta. Emme ole armeijan eliittijoukko, tämä ei ole erä Mortal Kombatia, eikä G.I. Joe -sarjakuva. Puhumme oikeista ihmisistä, emmekä välähdyksistä Twitter-virrassa.”

”Pystyn elämään sen kanssa, että ihmiset ovat eri mieltä kanssani. En pystyisi elämään sen kanssa, että uutisotsikossa seisoo: Satoja kuollut Lamb of Godin keikalla – ilmeiset varoitusmerkit laiminlyöty. Olkaa turvassa. Toivottavasti tämä sotku selvitetään pian.”

Children of Bodom ja Sylosis esiintyvät Helsingin Jäähallissa 3. joulukuuta. Lamb of Godin korvaajaa etsitään.

Lisää luettavaa