Popahtavaa ja modernia metallia Suomesta – ennakkokuuntelussa Crimson Sun -esikoinen

Crimson Sunin esikoisalbumi on harvinaisen lupaava näyttö genressään.

27.07.2015

Jo vuonna 2001 ensiaskeleensa ottanut kotkalainen Crimson Sun on saanut hioa ilmaisuaan rauhassa. Ensimmäisen kokopitkän levynsä Towards the Lightin 3. elokuuta kanadalaisen Maple Metal Recordsin kautta julkaiseva bändi kuulostaakin huomattavasti keskivertoa albumidebytanttia kypsemmältä ja varmaotteisemmalta tekijältä.

Crimson Sunin musiikki on reippaasti etenevää ja juuri oikealla tavalla popahtavaa metallia, jonka kantavimpana elementtinä toimii laulaja Sini Seppälän vahva tulkinta.

”Bändi oli pitkään eräänlaisessa välitilassa ja ilman pätevää laulajaa. Pitkän ja turhauttavan etsinnän sekä kymmenien kokelaiden jälkeen Sini löytyi laulamasta karaokea eräänä sumuisena pikkujouluiltana Kouvolassa.

Yhteystietojen vaihdon jälkeen kuumoteltiin kaksi viikkoa ja sitten se vastaus tuli. Muutama viikko siitä oli koelaulut laulettu, ja nyt on helvetin kova albumi käsillä. Uskomaton sattumien summa, varsinkin kun välillä tuntui ettei ’sitä oikeaa’ löytyisi koskaan.

Levyn teko tuntui ensin todella isolta prosessilta, mitä se kieltämättä olikin. Tehtävää oli paljon, mutta jotenkin kaikki tuntui kuitenkin menevän johdonmukaisesti ja mutkitta. Oltiin erittäin hyvissä käsissä Deep Noise Studiolla Kouvolassa. Masteroinnin suoritti Tanskassa Jacob Hansen, joka on aiemmin tehnyt muun muassa Amaranthea ja Volbeatia. Lopputulos on moderni, energinen ja juuri sitä mitä halusimmekin.”

Korjattu 27.7. klo 21.10: Levy vedetty pois ennakkosoitosta Maple Metal Recordsin pyynnöstä.

Lisää luettavaa