Riot- ja Riot Act -kitaristi Lou Kouvaris on kuollut

Kouvaris oli mukana Riot-yhtyeen debyyttialbumilla.

30.03.2020

Pitkän linjan heavy metal -yhtye Riotissa soittanut kitaristi Lou ”L.A.” Kouvaris on kuollut. Yhtye kertoi asiasta sosiaalisen median kanavissaan. 65-vuotiaana menehtyneen Kouvarisin kuolinsyytä ei ole varmistettu, mutta Bravewords-sivusto uutisoi Riotin manageri Giles Laveryn kertoneen Kouvarisin kärsineen koronaviruksen oireista.

20. huhtikuuta 1954 syntynyt Kouvaris oli mukana vuonna 1975 perustetun yhtyeen riveissä vuosina 1975-1978 ja tämä soitti yhtyeen Rock City -esikoisalbumilla, joka julkaistiin 1977. Myös vuonna 1979 ilmestyneellä Narita-albumilla on kappaleita, joiden tekijätietoihin on merkitty Kouvaris (kuten 49er ja Kick Down the Wall). Lisäksi Kouvaris vieraili usein yhtyeen keikoilla vielä myöhempinä vuosinaankin.

Riotin jälkeen Kouvaris toimi sessiomuusikkona soittaen muun muassa Village Peoplen levyllä ja pyöritti omaa studiotaan Los Angelesissa. Viime vuonna Kouvaris perusti toisen ex-Riot-kitaristi Rick Venturan (yhtyeessä vuosina 1978-1984) kanssa uuden Riot Act -kokoonpanon, joka soittaa omien kappaleiden lisäksi valittuja paloja Riotin tuotannosta keskittyen yhtyeen kolmeen ensimmäiseen studioalbumiin.

Lisää luettavaa