Roadrunnerin säästötoimet saivat artistit avautumaan bisneksen tilasta

30.04.2012

Levy-yhtiö Roadrunner ilmoitti viime viikolla, että toimintoja supistetaan. Aihetta innostuivat kommentoimaan muutkin kuin Roadrunner-artistit.

Kuva: Janne Pappila

Kuten naapurilehti Rumba viime viikolla uutisoi, Roadrunner-lafka tiedotti ”järjestelevänsä uudelleen” toimintojaan. Tahtoo sanoa sitä, että kansainvälisistä toimistoista saa kenkää 20 ihmistä ja Yhdysvaltain päästä 16 ihmistä. Hollannin toimisto suljetaan kokonaan, muut jatkavat pienemmin resurssein. Aiempaa suurempaa osaa lafkan toiminnasta hoitaa emoyhtiö Warner Music.

Triviumin Matt Heafy twiittaili asiasta perjantaina pettyneen tunteikkaaseen sävyyn. Häntä ahdisti, että monien bändien eteen hyvää työtä tehneet ihmiset joutuvat työttömiksi.

Eilen Bravewords.com julkaisi Arch Enemyn Angela Gossow’n tiedotteen, jossa hän ruotii bisneksen tilannetta. Arch Enemy on Century Median bändi, mutta liekö laulaja aistinut omalla lafkallaan samanlaisia paineita kuin RR:lla.

Laulu on sama vanha, mutta Gossow’n sanakäänteet melkoisen ankaria.

– Levy-yhtiöt sulkevat toimistojaan ja potkivat pihalle bändit, jotka eivät myy tarpeeksi. Metallibändit lähtevät ensimmäisinä, hän jyrisee.

Laulaja maalailee uhkakuvaa siitä, että vain Iron Maidenin ja Metallican kaltaiset mammutit pystyvät lopulta jatkamaan kiertämistä ja musiikin tekoa. Täysipäiväinen muusikkous ei ole pienemmille bändeille mahdollista vaikka kuinka kiertäisi, kun kiertuetukia ei enää levy-yhtiöiltä heru. Ja kaikki tämä vain siksi, että fanit eivät enää ole valmiita maksamaan musiikista.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Lisää luettavaa