Rotting Christin nimi on liikaa Etelä-Afrikan uskovaisille – bändi taipui kompromissiin

11.03.2016

Vuonna 1987 perustetun kreikkalaisen Rotting Christin tulevat keikat Etelä-Afrikan Johannesburgissa ja Cape Townissa olivat vaarassa peruuntua uskonnollisten mielenosoittajien toimesta. Syynä mielipahaan on yhtyeen nimi, joka tarkoittaa suomennettuna Mätänevää Kristusta.

– Koko homma lähti käyntiin viime vuoden Witchfesteiltä. Jos haluat järjestää jonkin tapahtuman, sinun täytyy hoitaa luvat kuntoon. Ja aina kun yritimme tehdä jotain siirtoja festareiden hyväksi, koko homma ammuttiin alas niin kutsuttujen kristittyjen ja uskonnollisten mielenosoittajien toimesta, promoottori Shaughn Pieterse sanoo.

– Kaikki pyörähti uudestaan liikkeelle Rotting Christin keikkojen myötä, mutta olemme keskustelleet heidän kanssaan, ja he soittavat Etelä-Afrikassa ”salanimellä”, joten porukka ei ehkä provosoidu niin kovasti. Rotting Christ oli yksinkertaisesti liikaa, se on todella suoraviivainen nimi.

Pieterse on pettynyt ratkaisusta, ja hänen mielestään mielenosoittajat voittivat tämän erän.

– Uskon demokraattiseen yhteiskuntaan, ja taide on taidetta. Sitä ei voi sensuroida. Taiteen tehtävä on nostaa esiin tunteita. Jos kaikkea ärsyttävää taidetta ryhdytään sensuroimaan, mihin tämä kaikki oikein johtaa?

Rotting Christ tulee siis soittamaan Johannesburgin- ja Cape Townin -keikkansa Χ Ξ Σ -nimellä 1. ja 2. heinäkuuta. Bändin itsensä mielestä tämä vaikuttaa jonkinlaiselta voitolta uskonnollisia ryhmittymiä vastaan.

Lisää luettavaa