Slayerin Kerry King: ”Undisputed Attitude tehtiin vastaiskuksi Green Daylle ja The Offspringille”

27.11.2016

Thrash-legenda Slayer julkaisi mielipiteitä jakavan Undisputed Attitude -levynsä vuonna 1996.

Erilaisista punkkicovereista koostunut kiekko ilmestyi parahiksi niin sanotun melopunkin nousun ja kaupallistumisen aikoihin, josta olivat pääasiallisesti vastuussa erittäin suureen suosioon nousseet Green Day ja The Offspring.

Undisputed Attitude olikin Slayer-kitaristi Kerry Kingin mukaan vastaisku musiikkiteollisuuden silloista suuntaa vastaan.

– Yleisesti ottaen, en pitänyt siitä, mihin suuntaan musiikki oli kulkemassa, King kertoi Metal Hammerin haastattelussa.

– En tajunnut, miksi nämä jutut olivat suosittuja. Koko touhu tuntui epämellyttävältä, joten minun täytyi lopulta unohtaa homma ja keskittyä takaisin omaan toimintaani. En pitänyt suunnasta, johon raskas musiikki oli menossa.

– Kun teimme Undisputed Attitudea vuonna 1996, teimme sen vastaiskuksi Green Daylle Offspringille. Eihän se ollut heidän vikansa, mutta kaikki kutsuivat heitä punkbändeiksi, ja minä sekä Jeff (Hanneman, kitara) ajattelimme, että ”tämä ei ole punkkia”. Koko touhu ärsytti, ja se on syy, miksi Undisputed Attitude tehtiin.

Lisää luettavaa