Soilwork-nokkamies Björn Strid: Saan välillä tarpeekseni metalliskenestä

24.04.2017

Soilwork-nokkamies Björn ”Speed” Strid kertoo Far Beyond Writtenin tuoreessa haastattelussa kyllästyvänsä aika ajoin heviskeneen, koska kokee sen polkevan paikoillaan. Tästä syystä miehellä onkin muun muassa rokkiprojekti The Night Flight Orchestra, jonka kautta tämä saa purettua muita musiikillisia mielihalujaan.

– Jos sitä bändiä ei olisi, tekisin sitten jotain muuta. Olen hevimies, mutta olen myös rokkari. Mielestäni se bändi on myös kehittänyt minua laulajana todella paljon ja sitä kautta se hyödyttää myös Soilworkia, Strid toteaa.

– Silloin tällöin mittani kuitenkin täyttyy koko metalliskenestä, koska todella harvoin kuulee enää mitään todella omaperäistä. Toki niitäkin tapauksia tulee silloin tällöin eteen, en halua kuulostaa täysin kyyniseltä. Ja kun löydän jotain uutta, aion todellakin kertoa siitä eteenpäin.

Strid mainitsee esimerkkinä ruotsalaisen Tribulationin viime aikojen uusista tuttavuuksistaan, joista tämä todella pitää.

– Heidän musiikkinsa ei ole täysin uniikkia, mutta he ilmaisevat itseään omalaatuisesti. Pidän heidän fiiliksestään ja melodioista ja he ovat mainioita livenä. Käyn melko harvoin keikoilla, varsinkaan metallikeikoilla, mutta he löivät minut ällikällä.

Lisää luettavaa