Stoner metal -yhtye Hyborian tarjoaa maistiaisia kosmiselta esikoislevyltään

25.02.2017

Mikäli sellaiset yhtyeet kuin Mastodon, Baroness ja High on Fire aiheuttavat positiivista kutkutusta, kannattaa korvat kääntää myös debyyttialbumiaan julkaisevaan Hyborianiin päin.

Kansas Citystä ponnistava Hyborian julkaisee esikoislevynsä Hyborian: Volume I 17. maaliskuuta. Volume I on konseptilevy, joka seuraa kosmisen The Traveller -olennon matkoja halki universumin. Laulaja-kitaristi Martin Bush kertoo olleensa suuri kirjojen ystävä jo pikkupojasta saakka ja hänen isänsä kirjahylly tuli koluttua päästä päähän.

– Häneltä löytyi runsaasti klassista sci-fiä ja fantasiaa Asimovista ja Heinleinistä Cooperiin ja Robert E. Howardiin. Niinpä sellainen tyyli tulee minulta hyvin luonnostaan, Bush kertoo.

– The Traveller on olento, joka elää ihmiskunnan ajan ja tilan käsityksen tuolla puolen. Hän on kaiken elämän lähde, muttei kuitenkaan kaikkivoipa. Hän vaeltaa ympäri kosmosta, vieraillen eri paikoissa ja tallentaen muistiin suurista selkkauksista ja vaikeuksista tai voitoista. Me olemme hänen tiedottajiaan maan päällä ja kerromme noista tarinoista, jotka ovat tapahtuneet joko kaukana menneisyydessä tai tulevat tapahtumaan joskus kaukana tulevaisuudessa.

Albumilta on julkaistu kaksi ennakkomaistiaista, groovaava Maelstrom sekä thrash-vivahteinen Dead Lies Dreaming.

Lisää luettavaa