Suomalaisbändi aasialaisen huijaripromoottorin uhrina

Luulisi löytyvän helpompiakin tapoja leivän ansaitsemiseen kuin hevibändien huijaus.

29.09.2014

Omnium Gatherumin oli määrä kiertää Japania heti lokakuun alusta alkaen. Juuri annetun tiedotteen mukaan keikat on jouduttu perumaan promoottorin paljastuttua huijariksi.

Omnium Gatherum ei saanut ennakkomaksuja ajallaan, mutta oli silti halukas lähtemään Japanin valloitukseen. Lentoja varmistellessa kävi ilmi, että promoottorin lähettämät varausnumerot olivat hatusta vedettyjä. Paikalliset lämppäribändit olivat joutuneet maksamaan promoottorille pestistään ja ennakkolippuja kiertueen keikoille oli tietysti myyty. Yhtye toivoo tiedotteessaan, että bändit ja fanit saisivat rahansa takaisin.

Metal Asia Agency Group oli taho kiertueen takana. Heidän Facebook-sivuilleen on tunti sitten kirjoitettu: ”Omnium Gatherumin Japanin-kiertue on peruttu sekalaisista syistä. Pahoittelumme keikkoja odottaneille faneille, mutta saimme tiedon perumisesta vasta harmillisen lähellä keikkoja.”

Omnium Gatherumille ei käynyt kuitenkaan niin ikävästi, kuin Unisonicille saman promoottorin kanssa. Saksalaisbändi oli maksanut lennot itse, mutta koska promoottori katkaisi jälleen yhteydenpidon, ei Unisonic saanut Koreaan pääsyyn oikeuttavia viisumeita. Promoottori on myös syyttänyt lentolippurahat menettänyttä Unisonicia tilanteesta, eikä ole palauttanut fanien ennakkolippurahoja.

Lisää luettavaa