Swallow the Sun lämmittelee Paradise Lostia Euroopassa

28.03.2012

Insomnium kiertää Lostin kanssa britit, Swallow the Sun muun Euroopan.

Kuva: Aleah L. Stanbridge

Viime viikolla uuden videon julkistanut Paradise Lost kiertää Ison-Britannian huhtikuussa Insomniumin kanssa, kuten Infernokin kertoi. Toinen päivä toukokuuta brittibändi aloittaa Manner-Euroopan-rundin Hollannista. Lämppärinä on siitä eteenpäin toinen suomalainen laatuyhtye Swallow the Sun.

StS:n laulaja Mikko Kotamäki kertoo, että rundia odotellaan innolla.

– Muutama yksittäinen keikka PL:n kanssa on soitettu jo vuosia sitten, joten hyvä päästä tekemään pidempikin reissu. Paradise Lost on kuitenkin yksi tämän tyylisen musan pioneereista. 1990-luvun alun Brittein saarten mökötysbändien vaikutusta meidänkin tekemisiin on vaikea kieltää.

Kiertueella on tiedossa kolmisen viikkoa melankoliaa. Paketti tulee  Tukholmaan, muttei harmi kyllä Suomeen saakka. Kotamäki tosin huomauttaa, että äkkiäkös tästä Tukholmaan pääsee. Keikkapäivä on siellä 16.5.

Tuleva Paradise Lost -levy Tragic Idol on herättänyt Kotamäenkin kiinnostuksen.

– Parin biisin perusteella uskoisin, että eiköhän sieltä tälläkin kertaa ihan vahva levy tule. Linja on ollut tasaisen hyvää näillä uudemmilla In Requeim-levystä saakka. Se oli vahva paluu niitten vähän kokeellisempien levyjen jälkeen, vaikkei niissäkään ollut varsinaisesti mitään vikaa. Sedät jaksaa heilua!

Lisää luettavaa