Tästä sairaasta death metal -tapahtumasta on kulunut tänään päivälleen 25 vuotta

20.10.2015

Menneiden kaivelu tuntuu olevan muodissa Suomessa. Kulttimainetta kasvattaneita, jo kuopattuja veteraaniyhtyeitä on kaivettu haudoistaan ja niiden ympärille on muodostunut jopa tapahtumia. Muistelua voi toki suorittaa myös demokasetteja kuuntelemalla ja vanhoja keikkajulisteita selailemalla. Nuoremman polven edustajille internet on varsinainen aarreaitta ummehtuneen kalman maailmaan.

Osataan sitä muuallakin. Rapakontakaisen deathin yksi muistelluimmista illoista on varmastikin 20. lokakuuta vuonna 1990. Tällöin Buffalon Skyroomissa paikalliset Baphomet ja Cannibal Corpse isännöivät melkoista kattausta. Edellä mainittujen lisäksi A Day of Deathissä esiintyivät Autopsy, Immolation, Goreaphobia, Mortician, Suffocation, Deceased, Lucifer’s Hammer ja Radiation Sickness sekä keikkajulisteeseen jälkikäteen lisätyt Repulsion, Incantation ja Disharmonic Orchestra.

Liput keikalle maksoivat 12 dollaria. Tänä päivänä hinnassa saattaisi olla ylimääräinen nolla perässä. Ohessa myös alan kirjallisuudessa useasti vilahteleva keikkamainos.

adayofdeath

Lisää luettavaa