Tavastialla soitetaan torstaina doomia, psykedeliaa ja folkmystiikkaa susien puolesta

Susiryhmän 20-vuotistapahtumassa esiintyvät Caskets Open, Horse Latitudes, Hexvessel ja Kaleidobolt. Tuotot menevät susien elinolojen parantamiseen.

29.10.2014

Luonto-Liiton susiryhmä juhlii 20-vuotista olemassaoloaan ja järjestää huomenna 30. lokakuuta Tavastialla neljän bändin iltaman. Hyväntekeväisyyskeikalla esiintyvät Hexvessel, Kaleidobolt, Caskets Open ja Horse Latitudes.

Primitiivisyyteen pyrkivää raskasta ja hidasta metallia soittavan Horse Latitudes basisti Heidi Kettunen on Luonto-Liiton susiryhmän aktiivinen jäsen. Hän kertoo, miksi susien suojelu on tällä hetkellä erityisen tärkeää:

”Susi ja muut suurpedot ovat olennainen osa Suomen luontoa ja susilla on oikeus lajityypilliseen elämään siinä missä muillakin lajeilla. Tällä hetkellä susia on alle 155 yksilöä Suomessa, joten erittäin uhanalaisen lajin kriteerit täyttyvät. Suurimmat syyt kannan vähäisyyteen ovat salametsästys ja elintilan väheneminen.”

Perinteistä doomia hardcore-mausteilla esittävä Caskets Open haluaa tukea luonnon monimuotoisuutta ja suojelutyötä musiikkia soittamalla. Rumpali Pyry Ojala ei ole kohdannut koskaan luonnonvaraista sutta:

”Tämäkin puhuu varmasti omaa selkeää kieltään esimerkiksi susien määrästä. Maaseudulla ja metsissä on kuitenkin tullut liikuttua, eikä ole koskaan tullut vastaan.”

Tapahtuman tuotto käytetään susiryhmän toimintaan, johon kuuluvat muun muassa salakaatojen vastainen kamppanjointi, faktoihin perustuva valistustoiminta, osallistuminen suurpetoja koskevaan päätöksen tekoon poliittisella tasolla sekä käytännön sudensuojelutyö kuten petoaitojen rakennus eläinten suojaksi.

Luonto-Liiton susiryhmän 20-vuotiskeikka: Hexvessel, Kaleidobolt, Caskets Open, Horse Latitudes
To 30.10.2014 Helsinki, Tavastia
Liput 11,50/12 €
Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta

Lisää luettavaa