Toimittaja vastaan sosiaalinen verkosto – Mitä Instagramissa tapahtuu?

Kymmenen kiinnostavaa seurattavaa kuvienjakopalvelusta.

14.10.2014

Instagramin suosio pakottaa tutkimaan kuvienjakeluverkostoa, joka on noussut yhdeksi suurimmaksi sosiaalisen median muodoista. Instagramilla on satoja miljoonia käyttäjiä, joukossa myös monia tunnettuja artisteja. Aktiivisten Instagram-käyttäjien määrä on kasvanut Suomessa viime vuodesta Carat Finlandin mukaan 538 prosenttia.

Instagram pähkinänkuoressa: palvelussa jaetaan kuvia ja niistä tykkäillään. Noh, kenen kuvista siellä on hyvä tykkäillä?

Ensikosketus Instagramiin ja syvä huokaus perään. Lataan applikaation puhelimeen. Applikaation, jota olen vältellyt tähän asti tarkoituksella, sillä minulle riittävät koneella toimivat verkostot.

Tilanne vaatii tuopin tai kaksi, jotta hermoja ei kiristäisi liikaa. Tihrustan Instagramin ohjeistusta pieneltä puhelimen näytöltä.

Tutkimustyöni on puuduttavaa, eikä olut helpota someähkyäni tarpeeksi. Tarkoitukseni on löytää artisteja, jotka eivät tuuttaa yksitoikkoisia mainoksia ja ovat kohtalaisen aktiivisia käyttäjiä. Joukossa on ehdottomasti oltava myös suomalaisia muusikoita.

Tahdon nähdä erikoisempia kuvia ja löytää mielenkiintoisempaa katseltavaa. Mistä tässä kuuluisi aloittaa? Hakutoiminto laulamaan ja sattumia etsimään.

Pidemmän tovin, useamman tuopin ja muutaman otsasuonentykytyksen jälkeen sain kuin sainkin aikaiseksi Top 10 -listan mielenkiintoisista hevimuusikoista, joita seurata Instagramissa.

1. drandallblythe

Lamb of Godin solisti Randy Blythe. Instagram-tilin sisältö on monipuolinen ja visuaalisesti vaikuttava katsaus herran harrastuksiin, joista isoimmissa rooleissa lienevät surffaus ja valokuvaus.

2. david_havok

Havokin laulaja-kitaristi David Sanchez. Kuvissa esiintyy paljon upeita maisemia, bändisähellystä, mielipiteitä ja henkilökohtaisempaan tilaan päästäviä fotoja, huumoria unohtamatta.

3. sterkka666

Medeian kiipparistin Laura Dziadulewiczin Instagram-tili antaa henkilökohtaisen pääsyn neidon arkeen. Liekö syynä hänen sievä ulkomuotonsa, mutta selfietkin ovat harmonisen eteeristä katseltavaa.

4. mirkofag

Lost Societyn basisti Mirko Lehtinen on hauskanpitoon ja rälläämiseen taipuvainen kaveri. Kuvamateriaali on humoristista ja viihdyttävää: frendejä, kaljaa, kiertueita ja hassuttelua.

5. olentuho

Unto Helo on Rytmihäiriön solisti. Miten voi saada Olvin 6-packinkin näyttämään taiteelliselta? Lyhyesti tiivistettynä: skeittausta, mielipiteitä, kissoja, kaljaa ja taidetta.

6. floor_jansen_official

Nightwishin laulaja Floor Jansen se vain on niin iloinen typykkä. Hymy on herkässä ja kuvia löytyy niin arjesta, matkailusta kuin bänditoiminnasta.

7. alissawhitegluz

Arch Enemyn sievän örisijän Alissa White-Gluzin kuvarepertuaarissa on niin kiertuekuvia, kannanottoja veganismin ja eläinten puolesta kuin tietysti kauniita kuvia hänestä itsestään.

8. joacimcans

Hammerfall-solisti Joacim Cans kuvailee yllättävän paljon. Cans rakentelee muun muassa kivoja kollaaseja arjestaan.

9. KaarleViikateOfficial

Viikatteen Kaarle on sellainen perushyvä tyyppi. Kuvatarjonta on humoristista, hashtagit huvittavia ja aiheena ovat muun muassa musiikilliset taipumukset.

10. thevandahl

Hannes Van Dahl, Sabatonin rumpali. Iloinen tsekkaus rumpalismiehen arkeen. Löytyypä tililtä muutama videokin yleisön mylvinnästä Sabatonin keikoilla.

Lisää luettavaa