Tuhannesti viiltävää elektrometallia – kuuntele Black Light Disciplinen uusi albumi

28.02.2014

Black Light Discipline julkaisee kolmannen albuminsa 7. maaliskuuta. Infernolla on ilo tarjota Death By a Thousand Cuts ennakkokuunneltavaksi julkaisua edeltäväksi viikoksi, alkaen sopivasti viikonlopun kynnyksellä.

Kuopion ja Helsingin välillä operoivan elektrometalliyhtyeen pitkäsoitto on aikaisempia tarttuvampaa ja helpommin lähestyttävämpää kamaa. Uusina temppuina kuullaan suomenkielisiä lauluja ja hitaampia tempoja.

Laita soittimesta Black Light Discipline soimaan ja lue soittimen alta bändin kollektiiviset kommentit biiseistä.


Intro
– Levyn avaava tunteennostattaja, joka pistää 11-raitasen albumin käyntiin koneellisella bassojytkeellään.

Look At Me Now
– Albumin rokein biisi, jonka synaosasto antaa klubimaisen säväyksen ja laulutulkinta haastaa kuulijan katsomaan itseään peiliin. Vuosien varrella BLD:n painekattilassa porissut raita on nyt ulkona, eheämpänä kuin koskaan.

On Fire
– Kuljettava ja tulta paiskova liekki, joka kasvaa kasvamistaan. On Fire viitoittaa albumin teemaa metallisilla riffeillään ja niitä mukailevilla synamelodioillaan, laulun todetessa miten mikään ei estä tätä liekkiä kasvamasta. ”Come closer to fire and let us get lost into its movement on the walls”.

The Way We Wanted
– ”The devil’s dancing on your left and right shoulder”, ravista se olkapäiltäsi ja valitse BLD:n viitoittama tie metallin ja konepoljennon symbioosiin. Vaikka biisin sanoitukset käsittelevätkin masennusta ja sen voittamista, niin masennus on varmaan viimeinen asia mikä tätä kuljetusta seuratessa tulee kuulijan mieleen.

Under the Knife
– Tämä hevimiesten tukkaa pyörittävä ja naisten peppuja heiluttava biisi antaa taatun kovan sykkeen. Vain hitaat jäävät veitsen alle, koska nyt on bileiden aika ja siellä ei vääriä liikkeitä osaavia henkilöitä katsella, vaan heidät leikataan pois tanssilattialta.

First Sign
– Levyn vanhin sävellys, neljän vuoden takaa kummitteleva tiukan pinkeä ralli, näkee vihdoin päivän valon ja ei todellakaan ujostele tulla stereoittesi kajareista lujaa naamallesi. First Sign oli päätymässä alun perin jo bändin edelliselle levylle, mutta se jätettiin vielä viime hetkellä kokemaan pari kasvonkohotusta lisää ennen lopullista muotoaan.

Freaked
– Tunteita nostattava ja kyyneleitä vuodattava Freaked hidastaa hetkeksi kierroksia ja antaa aikaa hengähtää. Freaked yhdistelee raskaita kitarariffejä, tarttuvia synamelodioita ja surumielisiä laulutulkintoja yhdeksi. BLD:ltä ehkä yllättävänkin haikeaksi kokonaisuudeksi.

Electronic
– Ota kaksi viiden tuuman naulaa ja tunge ne pistorasiaan. Huomaat, että kyyti tulee olemaan sähköisen kova omalla tunnetta nostattavalla sykkeellä. Rakenteeltaan levyn ehkä yksinkertaisin biisi, josta bändi vaan pudotti osia pois pitkin tekoprosessia ja päätyi mahdollisimman suoraan junttaukseen. Seitsemäntenä päivänä he kuuntelivat sitä ja totesivat sen olevan hyvä.

Hell is Around the Corner
– Levyn villi kortti vie sinut ulos pimeälle kadulle, jossa helvetti toisensa jälkeen odottaa nurkan takana, saaden laulajan miettimään: ”How thick is the ground crumbling under me?” Kyseisen biisin idea alkoi soimaan säveltäjänsä päässä Kuopion Ale-Pubin vessassa ja aiheutti sen, että olutkin jäi puoliksi juomatta, kun miehellä tuli kiire soittimiensa ääreen. Tästä sankaritarinasta syntyikin ehkä levyn yllättävin biisi.

Afraid of Tomorrow
– Tämän kappaleen raskas ja säväyttävä kitarariffi tulee nostattamaan ihosi kylmille väreille ja sen laulutulkinta saa sinut unohtamaan menneiden päivien haikailut ja suuntaamaan katseen kohti tulevaa.

The Time is Now
– Tunteikas, sekä henkeä että nyrkkiä puristava, junttaavan mahtipontinen biisi pistää miettimään onko nyt hetki tehdä jotain mullistavaa elämällesi. Aikasi on nyt!

Syviin vesiin
– BLD:lle oli puolestaan tullut aika julkaista ensimmäinen suomenkielinen biisinsä. Tämä Espanjan auringossa sanoitettu ja Suomen pakkasissa sävelletty runttaus läimii kuulijaansa korville ja jättää haluamaan lisää.

Lisää luettavaa