Tulevalla Nightwish-levyllä esiintyy yllättävä vierailija

Tuleva Nightwish-albumi valmistuu hyvää vauhtia. Viimeisimpien tietojen mukaan albumilla esiintyy myös maailmanlaajuisesti tunnettu evoluutiobiologi ja uskontokriitikko Richard Dawkins.

18.10.2014

Uutta studioalbumia purkittava Nightwish ilmoitti hiljan saaneensa lauluosuutensa nauhoitettua. Oletettavasti massiiviselle levylle tuo viimeisimpien tietojen mukaan oman lisänsä myös englantilainen eläintieteilijä, evoluutiobiologi ja tunnettu ateisti Richard Dawkins, joka on herättänyt keskustelua uskonnollisia ryhmiä kritisoivilla kommenteillaan.

Tieteestä kiinnostunut Tuomas Holopainen kertoi viime vuonna lukeneensa paljon Dawkinsin ja Christopher Hitchensin kirjoja:

”Luen juuri Dawkinsin The Magic of Reality: How We Know What’s Really True -kirjaa (2011) ja se esittelee tieteen saloja mitä kauneimmalla tavalla. Kirja on täynnä ajatusleikkejä, mikä on aivan mahtavaa.

Olen ollut todella kiinnostunut tämänkaltaisesta kirjallisuudesta muutaman kuukauden ajan, ja olen varma siitä, että se tulee heijastumaan jollain tavoin musiikissani. En osaa vielä sanoa, miten, mutta kokemuksesta voin kertoa, että näin tulee kuitenkin tapahtumaan.

Välillä näen kymmenen vuotta sitten tekemiäni haastatteluja ja huomaan olevani nykyisin aika erilainen ihminen. Jotain merkittävää on tapahtunut viimeisten vuosien aikana, ja tämä on varmaan pitkälti Whitmanin, Dawkinsin ja Hitchensin kirjojen ansiota.”

Julkaisu käyttäjältä Nightwish.

Lisää luettavaa