Uhka vai mahdollisuus? Black metalin 1990-luvun alun hullut vuodet paketoidaan elokuvaksi

04.05.2015

Mitäs sitä tästä sanoisi. Variety uutisoi, että Michael Moynihanin ja Didrik Søderlindin vuonna 1998 valmiiksi saattama black metal -kirja Lords of Chaos käännetään kuin käännetäänkin elokuvaksi.

Projektia on pyöritelty tuotantohelvetissä jo vuosikausia, mutta nyt elokuva on saanut ihan ohjaajan: Bathory-yhtyeen rumpalina 1980-luvun alussa toiminut ja myöhemmin musiikkivideoita muun muassa Madonnalle, Metallicalle, Lady Gagalle ja Beyoncelle tehnyt Jonas Åkerlund on ottanut Varietyn mukaan filmatisoinnin työn alle.

Elokuvan kuvausten on määrä alkaa tänä vuonna. Melko tuntemattomat Rory Culkin ja Caleb Landry Jones on kiinnitetty pääosiin, ja filmi kertoo ilmeisesti Mayhemin perustaneen Øystein ”Euronymous” Aarsethin noususta ja tuhosta.

Mitä tästä mahtaa tulla, se nähtäneen lähivuosina. Blabbermouth muistaa muistuttaa, kuinka ainakin Satyriconin tehokaksikko Satyr ja Frost sylkivät koko idean päälle, kun vuonna 2009 alkoi kuulua huhuja Lords of Chaos -filmatisoinnista.

”Juuri kun black metalissa aletaan kiinnittää huomiota itse musiikkiin, tällainen juorukirja käännetään elokuvamuotoon. Koska alkuperäiskirja on uskomattoman huono, voin vain olettaa, että elokuvasta tulee samanlainen”, Satyrin kerrotaan tokaisseen.

Lisää luettavaa