Maaginen levy, joka vie filosofiselle matkalle sisäavaruuteen – arviossa Iterum Nata

Julkaistu Infernossa 3/2024.

21.04.2024
ITERUM NATA
From the Infinite Light
NORDVIS

Stetsoni päästä, nyt nimittäin kolisee. Jesse Heikkinen (The Abbey, Henget) on hengellinen mies, joka on perehtynyt myös auditiivisen okkultismin saloihin. From the Infinite Light on maaginen levy, joka vie kuuntelijan filosofiselle matkalle sisäavaruuteen, kohti pimeyttä joka syntyy loputtomasta valosta, kuten Heikkinen itse kabbalistista ajatusta valaisee. Hullun touhuja siis.

Bändin musiikkia voisi kuvailla heleästi korkeuksissa leijailevaksi melodisen surumieliseksi dark folkiksi. Kakkoslevyllä voi kuulla myös Ulverin alkupään pakanallista black metalia, Johnny Cashin kantriangstia, Nick Caven murhaballadeja, King Crimsonin eeppisiä vuodatuksia sekä psykedeelisempiä hippiaineksia. Mistään akustisen skeban rämpytyksestä ja marssirytmeistä Iterum Natassa ei siis ole kyse.

Heikkinen on virtuoosimainen ja erityislaatuinen muusikko, jonka näkemyksellisyys on nousemassa mestarilliselle tasolle. Harva Suomessa luo tämänkaltaista musiikkia – saati sitten maailmanlaajuisesti. From the Infinite Light nousee aivan varmasti vuoden kovimpien levyjen listalle. Nöyristyn tällaisen suuruuden edessä.

Lisää luettavaa