Inferno 5/14: Arch Enemy, Metallica, Sabaton, Crowbar/Eyehategod, Brother Firetribe…

21.05.2014

Vuoden viides Inferno (#117) ilmestyy perjantaina 23. toukokuuta, tässä pikakatsaus sen sisuksiin päätoimittajan jaarituksin.

Angela Gossow on pikkuisen kova mimmi, ja kieltämättä hitusen sapettaa, että nainen päätti poistua Arch Enemyn keulilta ihan niinku tuosta vain. No, sellaista on elämä, eikä korvaaja-Alissassa, sinikutrisessa kansinaisessamme, ole hänessäkään varsinaista vikaa. Bändin johtaja Michael Amott kertoo syistä ja seurauksista tarkemmin.

Metallica

Mjoo-o, Metallica veivaa Sonispheressä piakkoin, mutta vielä kovempi juttu on, että päivästä riippuen joko bändin kovin tai toiseksi kovin levy Ride the Lightning täyttää kesällä 30 vuotta. Toistan, 30 vuotta. Tämähän kirvoitti reportterimme Iso-A:n eli Timo Isoahon jututtamaan paitsi Hetfield–Ulrich-kaksikkoa myös koko joukkoa ko. levystä vaikuttuneita. Ja pakkohan sitä oli allekirjoittaneenkin lätistä aiheesta Päänavaukseen.

Sabaton2014d_Ryan_Garrison

Sabaton, tuo ruotsalaisen sotahevimetallin lahja planeetta Maalle, alkaa olla nykykuosissaan jo vähän perhanan suosittu, ja minkäs sille tekee. Ukkoja jututettiin useammassa aikapoimussa kotimaassaan, ja selviääpä jutusta muun muassa, milloin tuottaja Tägtgren avasi oluen. Niin joo, ja uusi Heroes-albumi seuraa pian.

NOLA on lyhenne sanoista New Orleans Lousiana, ja tuon kirjainnipun nimeen vannovat viimeiseen henkäykseen levykartoilla ajankohtaiset yhtyeet Crowbar ja Eyehategod. Millaista ärripurria saatiin aikaiseksi, kun jututettiin bändien johtohahmoja Kirk Windsteiniä ja Mike Williamsia? No, jonkinmoista.

MayhemEsterSegarra

On vain yksi tosi-Mayhem, mikä selviää kuuntelemalla uusinta levyäänkin, eikä silläkään ole merkitystä, että sen sävelet ovat ihan eri kynästä kuin aiemmin. Haastattelimme kynänpitelijä Telochia, joka lausui sangen yllättäviä esimerkiksi yhtyeen sanoituspolitiikasta.

Ettei tämä nyt menisi ihan äijäilyksi, pistetään joukkoon hieman hempeämpääkin tavarata, eli monen, monen vuoden jälkeen uutta pehmohevikiekkoa julkaisevaa Brother Firetribea sekä tunnelmametallisin eväin operoivaa The Chantiä. No niin, hoidettu.

JAKE

Pölkyllä meillä on hyvinkin mielenkiintoinen hahmo, näet Ozzy Osbournen bändissä 80-luvulla kahden levyn ajan soittanut, sittemmin musiikkihommat jättänyt, nyt palannut ja Suomeenkin soittelemaan saapuva Jake E. Lee. Kokaiini mainittu.

Akaan_MR_1995_ja_kusenpolttama_hemmo

Vanhassa liitossa päädymme niin ikään sangen kiintoisiin aiheisiin, nimittäin Akaalla 90-luvun alussa lukuisia kotimaisen (kuolo)metallin nimidemoja työstäneen Musiikkireklaami-studion syvyyksiin. Salamyhkässä paneudumme saman aikakauden oululaislevytykseen, Faff-Bey-yhtyeen kakkosalbumiin, ja 6. piirissä sukelletaan nykyajan haasteisiin eli nettistriimauksen ja sen ansaintalogiikan kiemuroihin. Raskaasti kokkaillaan tällä kertaa Corpsessed-merkeissä, ja Sytykkeissä paneudutaan yhtyeisiin kuten Misery Index, Vainaja, Lambs ja Kenziner. Kolumnistina on Suomisen Teemu. Eiköhän tätä tässä jo…

Lisää luettavaa