Inferno 5/2015: Helloween, Paradise Lost, A.R.G., Kilpi, Shape of Despair, Lindemann, The Vintage Caravan…

Myös järjestysnumerolla 127 tunnettu vuoden vitos-Inferno lehtipisteissä ja postilootissa perjantaina 22. toukokuuta.

21.05.2015

Aloittakaamme siitä tosiseikasta, että Sytykkeitä-palstan lastuja ovat tällä kertaa yhtyeet Festerday, Cain’s Offering, Shrapnel Storm, Amestigon, For the Imperium ja Forgotten Horror. Kolumnivuorossa oleva Teemu Suominen oodittelee Klaus Flamingille, ja Heavy Cooking Clubissa nautitaan Torture Pulse -rööristä ryöpynnyttä helvetin mustaa oksennusta.

ParadiseLost5

Paradise Lostin Nick Holmes palaa bändin uudella levyllä raakaan lauluun, ja sehän on omiaan saattamaan koko bändin hitusen takavuosien asetelmiin. Myöskin jutussamme muistellaan, vaikka malttaapa kitaristi Gregor Mackintosh pysytellä myös nykyajassa. Hyvä niin, bändi kun on kaikkea muuta kuin kuollut ja kuopattu.

George_Kolias_Seth_Siro_Anton

Nilen George Kolliasia pidetään yhtenä metallimaailman kovimmista kannumiehistä, mutta moniko tiesi, että ukko taitaa myös arsenaalin muita soittimia – sekä säveltämisen. No nyt tietää, kun mies julkaisee ensimmäisen soololevynsä ja jutteli meille muun muassa siitä.

ARG1_Susanna_Raitamaa

Ancient Rotten Graveguards – tutummin A.R.G. – on bäk, ja hurjempana kuin koskaan. Tämähän johtuu puhtaasti faktasta, että 24 vuoden aikana nuori uho on jalostunut monen monta piirua vaarallisemmaksi keski-ikäiseksi energiaksi. Yllättääkö ketään, että tässäkin jutussa muistellaan?

islanti

Kävin tuossa Islannissa. Homman pääagendana oli tuomaroida paikallista Wacken Metal Battle -osakisaa, mutta ehtipä siinä tuusata kaikenlaista muutakin – kuten haastatella The Vintage Caravan -yhtyettä ja todeta miekkosten suvereenin keikan häkellyttämänä, että kyllä nuorissakin piisaa vielä voimaa.

Natalie_Koskinen1

Helsinkiläinen tuomioraahustaja Shape of Despair ei ole musiikin ulkopuolellakaan niitä nopeimpia toimijoita, mutta niinpä vain on uusi SoD-albumi ilmestymässä kesäkuussa. Siitä ja vähän muustakin turinoi yhtyeen toinen solisti Natalie Koskinen.

Pidempää taukoa on pidellyt myös suomenkielisen melodisen heavyn turkulaisairut Kilpi. Hevibuumi on mennyttä, mutta perusasiat säilyvät hötkyilemättäkin – tällainen suuri johtoajatus on sommiteltavissa yhtyeen johtajan Pete Kilven jutuista.

lindemann_till

Ruotsalaisen muusikko-tuottajan Peter Tägtgrenin ja Rammsteinin bassoäänisen Till Lindemannin piakkoin levyllekin päätyvä liitto tuntuu ensi alkuun merkilliseltä ajatukselta, mutta lopultahan kytky on vain ja ainoastaan luonteva. Kävimme Ruotsissa saakka toteamassa tämän.

On kulunut kokonaista 30 vuotta siitä, kun saksalainen heavyklassikko Helloween julkaisi rajoja rikkoneen debyyttinsä Walls of Jerichon. Merkkiteos on pääosassa kansijutussamme, mutta kun Weiki ja Andi pääsevät vauhtiin, yhtyeen uudesta albumista puhumistakaan ei voi välttää. Huom! Jutussa myös vitsaillaan.

Esa_valkeajarvi_Lance_Kooma

Pölkyllä meillä on tällä kertaa melkoisen nipun hienoja rockakteja Blow Up that Gramophone -lafkansa puitteissa Suomeen hommannut Esa Valkeajärvi. Puheissa liikkuu niinkin eksoottisia tapauksia kuin Eyehategod ja Diamanda Galás.

Jahansa, Islanti on soluttautunut Salamyhkäänkin, käsittelyssä kun on hyvin omanlaistaan musiikkia esittävän Agent Fresco -yhtyeen debyytti. Levyarvioiden kärkenä puolestaan on kesäkuussa ilmestyvän High on Fire -uutuuden ennakkoarvio. Vanhassa liitossa käsitellään kerrassaan mainion kesäalbumin tehneen Armored Saintin matkaa solisti John Bushin voimin, ja Kuudennessa piirissä haastatellaan Voice of Finland -laulukisassa kunnostautunutta Sara Strömmeriä aiheesta, onko moisesta julkisuudesta metallimuusikolle enemmän hyötyä vai haittaa.

Semmoista. Seuraava numero onkin sitten juhannukseksi ilmestyvä perinteinen festarierikoisemme, jonka jälkeen koittaa… kesäloma! Vaan eipä mennä asioiden edelle. Tämä tapaus on julki perjantaina 22.5.

Lisää luettavaa