Inferno valitsi vuoden 2014 parhaat kotimaiset albumit – katso top 10

Ylivoimaisen kärkisijan nappasi Ghost Brigade.

02.01.2015

Raskaan rockin erikoislehti Inferno on suorittanut perinteisen vuosiäänestyksensä. Kriitikoiden listoissa oli tuttuun tapaan reippaasti hajontaa, mutta ykkössijalle äänestetty Ghost Brigade oli murskavoittaja selvällä kaulalla. Hopeasijasta eteenpäin oli tasaisempaa.

Soitimme aamutuimaan Ghost Brigaden Wille Naukkariselle, joka yllättyi tuloksesta.

”Aika avoimesti on kerrottu, että levy oli saatanan vaikea tehdä. Sävellystyö oli yhtä helppoa kuin aiemmin, mutta sen vision toteutus neljännen levyn arvoisesti nauhalle oli tuskaa. Rehellisesti voin sanoa, että kyseessä on elämäni vaikein levy”, Naukkarinen kommentoi.

”Joten kyllähän tämä hyvältä tuntuu. Mieltä lämmittää ja miellyttää, sillä onhan tällaisella äänestyksellä enemmän painoarvoa, kuin vaikkapa yksittäistä mielipidettä ilmaisevalla levyarviolla. Levyn voisi summata: vaikeuksien kautta voittoon.”

Julkaisimme ulkomaisten levyjen topkympin eilen ja se löytyy tämän linkin takaa. Kirjoittajien henkilökohtaiset listaukset löytyvät vuoden ensimmäisestä printtilehdestä.

Kotimaisten albumien top 10

1. Ghost Brigade: IV – One with the Storm
– lue levyarvio
2. Insomnium: Shadows of the Dying Sun
– lue levyblogi
3. Mors Principium Est: The Dawn of the 5th Era
– lue levyarvio
4. Stam1na: SLK
– lue levyarvio
5. Kuolemanlaakso: Tulijoutsen
– lue levyblogi
6. Red Eleven: Round II
– lue levyarvio
7. Caskets Open: To Serve the Collapse
– lue levyarvio
8. The Chant: New Haven
9. Satanic Warmaster: Fimbulwinter
10. Sons of Crom: Riddle of Steel

Useampia mainintoja keräsivät, mutta listan ulkopuolelle jäivät: Foreseen, Brother Firetribe, Mr. Peter Hayden, Malpractice, Decaying ja Whispered. Yksittäisten kriitikoiden ykkössijoja saivat, mutta kauas kärjestä jäivät: Free Spirit, Profetus, KYPCK, Revival Hymns, Opium Warlords, Swallowed, Adamantra ja The Cloudycators.

Alla Spotify-soittolista, joka sisältää yllä luetellun kymmenen kärjen kokonaisina levyinä. Lukuun ottamatta Satanic Warmasteria, jonka levyä suoratoistopalvelusta ei löydy.

Lisää luettavaa