Nicko McBrain Iron Maidenin tulevaisuudesta: Kukaan meistä ei edes ajattele jäähyväiskiertuetta

Rumpali myös ylistää syövästä selvinnyttä toveriaan Bruce Dickinsonia maasta taivaaseen.

12.06.2017

Basisti Steve Harrisin vuonna 1975 perustama Iron Maiden ei rumpali Nicko McBrainin mukaan ole jäämässä eläkkeelle vielä vähään aikaan. Tai ainakaan sellaisesta ei ole ollut puhetta bändin sisällä vaan virtaa riittää vielä ainakin yhteen levyyn ja kiertämiseen, McBrain kertoi Trunk Nation -radio-ohjelmassa.

Janick [Gers, kitaristi] on aina sanonut, että lopetamme ennen kuin meistä tulee itsemme parodioita ja minusta se on hienosti sanottu. Jos me emme pysty antamaan keikoilla itsestämme 150 miljoonaa prosenttia, mitä yleensä annamme, emme luultavasti enää tekisi tätä, McBrain pohtii.

– Juuri nyt kierrämme vielä muutamia viikkoja The Book of Souls -levyn tiimoilta ja sitten laitamme sen sivuun ja pohdimme, mitä teemme seuraavaksi. Mitään suunnitelmia ei vielä ole, mutta niin hommat ovat tähänkin asti sujuneet. Meillä on usein suunniteltuna seuraavat 2-3 vuotta, mutta tällä hetkellä emme ole vielä niin tehneet. Mutta kukaan ei puhu, että ”tehdään jäähyväiskiertue” tai ”laitetaanpa pillit pussiin”. Kaikilla on yhä palo ja intohimo yhdessä soittamiseen.

– Henkilökohtaisesti olen aina sanonut Stevelle ja muille, että jos minusta ei enää ole soittamaan, älkää yhtään epäröikö ottaa ketään tilalleni. Mutta luojalle kiitos olen terve ja pärjään edellään aika hyvin. Minä, pojat ja yleisö rakastamme tätä.

Nicko myös ylisti Bruce Dickinsonia maasta taivaaseen ja hämmästeli, miten nopeasti ja hyvin tämä toipui syövästä. Sanoopa hän Dickinsonin laulavan hänen mielestään tällä hetkellä paremmin kuin koskaan.

– Hänen laulusuorituksensa The Book of Soulsilla ovat pelottavan hyvät. Ja ne hän veti golfpallon kokoinen kasvain kurkussaan! McBrain hämmästelee.

– Lääkärit sanoivat toukokuussa [2015], että syöpä on remissiossa, mutta keholla voi kestää vuosikin toipumisessa. Mutta Bruce totesi, että ei hätää, aloitetaan treenit tammikuussa [2016]. Seitsemän kuukauden jälkeen hän tuli takaisin voimakkaampana kuin koskaan.

Lisää luettavaa