Harvinaisen aidolta vaikuttavaa alakuloa – arviossa Austere

Julkaistu Infernossa 4/2024.

25.05.2024
AUSTERE
Beneath the Threshold
PROPHECY

Comebackin vuonna 2021 tehnyt Austere on yksi melankolisen black metalin arvostetuimmista nimistä. Menneisyyden levyjään on kehuttu suut vaahdossa suunnalla jos toisella, eikä tule ihmeenä, että myös Beneath the Threshold on korkeatasoinen julkaisu.

Mitchell ”Desolate” Keepinin ja Timothy ”Sorrow” Yatrasin musiikki pohjaa muun muassa vanhaan Katatoniaan ja Paradise Lostiin. Maailma on väärällään samasta lähteestä ammentavaa tuotantoa, mutta Austere löytää sävellyksiinsä harvinaisen aidolta vaikuttavaa alakuloa, joka riipii paikoin syvältä.

Kaksikon pitkät kappaleet etenevät raskaasta ulkokuorestaan huolimatta mukavasti. Hommaa kantava melodisuus iskee, eikä tasaisen vahvalta albumilta löydy juurikaan turhia hetkiä. Puhtaat laulut tosin tuntuvat olevan ajoittain hieman turhan ”köpöjä” musiikin muu taso huomioiden. Lievä kotikutoisuus on kuitenkin enimmäkseen sympaattista.

Austeren neljäs albumi on neljän kirveen arvoinen teos. Tässä vaiheessa tuntuu, että käsissä on yhtyeen uran vahvin paketti, joka tulee takuulla kestämään aikaa. Vuosikymmenen breikin voi sanoa kannattaneen, mistä kertoo myös mainio Corrosion of Hearts -edeltäjä (2023).

Lisää luettavaa