Mestarillinen taidonnäyte – arviossa Septicflesh

Julkaistu Infernossa 5/2022.

05.07.2022
SEPTICFLESH
Modern Primitive
NUCLEAR BLAST

Kreikkalainen veteraanibändi Septicflesh on ollut jo vuosikausia sinfonisen äärimetallin ykkösnimi. Kun muiden bändien urkurit pimputtelevat casioitaan, Septicfleshin orkestraatioista vastaava kitaristi Christos Antoniou on opiskellut säveltämistä alan huippujen johdolla – ja sen kuulee aivan kaikessa.

Orkesterin yhdestoista kokopitkä on tuttuun tapaan pelkkää korvaorgasmia ja syvissä mielenmaisemissa trippailua. Koukeroinen death metal raikaa raivokkaasti täydellisessä harmoniassa elokuvallisten sinfonioiden ja synkkien tunnelmapalojen kanssa. Yhteistyö Prahan filharmonisen orkesterin kanssa jatkuu myös tällä levyllä. Näiden jätkien sävellystaitojen edessä pitäisi nöyrtyä kovemmankin soittajavirtuoosin.

Tällä kertaa bändi vie kuuntelijansa modernien primitiivien eteen, kohti kehonmuokkaajien, neurovelhojen ja jumaliensa hylkäämien, itseään mutustelevien pappien sielunelämää. Modernisaatio pyrkii tuhoamaan ihmisen primitiiviset vietit, mikä on bändin mukaan ihmisluonnon vastaista.

Modern Primitive on niin menneiden kuin tulevien aikojen jumalten musiikkia. Mestarillinen taidonnäyte siitä, mihin poikkeuksellisen lahjakkaat ihmisolennot parhaimmillaan pystyvät.

Lisää luettavaa