Näin tehdään toimiva ja pitkään kestävä metallilevy – arviossa In Flames

Julkaistu Infernossa 2/2023.

31.03.2023
IN FLAMES
Foregone
NUCLEAR BLAST

In Flames ei ole koskaan ollut huono bändi, mutta välillä on ollut aistittavissa pientä pitkän uran tuomaa väsymystä. Nyt ollaan kuitenkin taas nousuvaiheessa, siitä kertoi jo taannoinen Suomen-keikkakin.

Itse olen pitänyt muutamasta edellisestäkin IF-levystä, mutta nyt ollaan ihan toisilla tasoilla. Jo Foregonen ennakkopalojen suhteen on ylistetty laajasti, kuinka suurella raivokkuudella yhtye on palannut alkuaikojen Göteborgsoundin pariin.

Tässä on vinha perä, ja varsinkin levyn alkupuoli näyttää toteen tätä uudelleensyntymää. Esimerkiksi Meet You Maker tekee homman selväksi ensitahdeistaan asti – turpaanvetoa, groovea ja melodiaa hienosti samassa paketissa. Ja ne ikuisesti toimivat riffit! Tässä kohtaa yhtye on harvoin säästellyt luomisvoimaansa.

Levyn suurin hienous on kuitenkin siinä, että uudelleen löydetyn rankkuuden lisäksi se on tunnelmiltaan todella monipuolinen. A Dialogue in B Flat Minor edustaa In Flamesin välivaiheen pomppumetallisempaa tyyliä. Cynosuren basso kulkee hiukan Toolin latuja. Joka biisissä itsessään on kirjavia sävyjä. Näin tehdään toimiva ja pitkään kestävä metallilevy.

Lisää luettavaa