Tympeä levy, jolla ei ole mitään annettavaa – arviossa Hagatiz

Julkaistu Infernossa 9/2023.

27.11.2023
HAGATIZ
Cursed to the Night
AMOR FATI

Saksalaiset skeneratsut Semgoroth (Dauþuz), MK (Häxenzijrkell) ja Odium Aeternum (Lunar Chalice) ovat iskeneet niittivyönsä yhteen ja säveltäneet levyllisen hyvin perinteistä black metalia. Ysärille, sinne toisen aallon black metalin suuntaan, tämäkin bändi kumartaa, joten mitään kovin innostavaa ei voi olla luvassa.

Cursed to the Night on tympeä levy, jolla ei ole mitään annettavaa. Jätkät haluavat tehdä tosi eviliä black metalia, mutta jo levyn soundit ovat niin munattomat, että se alkaa ärsyttää. Burzum, Darkthrone, Gorgoroth ja kumppanit ovat syystäkin legendoja, eikä Hagatiz pääse lähellekään esikuviaan. Bändi on oikeastaan antiteesi kaikesta siitä, mikä teki ysärin black metalista niin merkityksellistä.

Tämä projekti tuskin tulee tekemään enää uusia lättyjä – tai ainakin täytyy toivoa niin. En ymmärrä, miksi levy on pitänyt julkaista, ellei kyse ole jonkinlaisesta nollasopparista tai muusta artisti maksaa -diilistä. Levy on kokonaisuudessaan totaalista demomatskua ja ajanhukkaa kaikille osapuolille. Miten ihmeessä joku pystyy säveltämään näin mitäänsanomatonta musiikkia?

Lisää luettavaa