Vahvasti liikuttava kokonaisuus – arviossa Throat

Julkaistu Infernossa 9/2023.

01.12.2023
THROAT
We Must Leave You
SVART

Turkulainen hämypartio julkaisee neljännen levynsä ja vie kokeellisen dark rockin ja sludge metalin yhdistelmänsä entistä syvempiin tunneleihin.

Bändin tummapohjaisen goottiromanttisessa tyylittelyssä kuuluu mielekäs otanta eri aikakausien bändejä Depeche Modesta Paradise Lostin kautta Grave Pleasuresiin. Vaikutteiden annetaan kuulua, mutta ennen kaikkea levy tarjoaa ehdottoman omannäköistä, muusta maailmasta eristäytyvää musisointia.

Levyllä on monta tehokkaasti päähän kummittelemaan jäävää kappaletta, kuten The Transaction ja Trespassing. Parasta albumissa on kuitenkin sen karheasti rullaava ja elektronisesti maalaileva yhtenäinen atmosfääri. Kappaleiden hämyiset mutta mieltä ylentävät audioaallot liikuttavat ajatuksia pois arkielämän murheista kohti jotain eskapistista paikkaa. Kutsuttakoon sitä turvasatamaksi.

Parhaat levyt tunnetaan siitä, että ne kasvavat ajan myötä. We Must Leave You vaikuttaisi tällaiselta tapaukselta. Tässäkin vaiheessa kyseessä on vahvasti liikuttava kokonaisuus.

Lisää luettavaa