Dave Mustaine paljastaa, mikä Megadethin menestysalbumissa tökkii pahasti vastaan – ”Kompromisseja täytyy tehdä, mutta rajansa kaikella”

Youthanasian jälkeen yhtye päätyikin vaihtamaan tuotantotiimiä menestyksestä huolimatta.

23.04.2024

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Youthanasia lukeutuu Megadethin menestyneimpiin albumeihin, joka myi heti ilmestyttyään platinaa. Joillekin bändin varhaisten thrash metal -levyjen faneille bändin radioystävällisempään suuntaan muuttunut tyyli oli kuitenkin liikaa – ja tuoreessa Alejandrosisin haastattelussa yhtyeen pomo Dave Mustaine myöntää, ettei hän itsekään ole täysin tyytyväinen levyyn juurikin tästä syystä.

”Se oli ensimmäinen kerta, kun levymme myi heti kättelyssä platinaa. Se ei ollut ensimmäinen platinaa myynyt levymme, mutta se raja ei ollut koskaan ennen rikkoutunut heti julkaisun alla ja se oli meille upea saavutus. Mutta siinä levyssä on puolia, jotka tökkivät vastaan. Tuottajamme Max Norman halusi, että hidastamme kaikki kappaleet 120 iskuun minuutissa. Jos siis kuuntelet levyä metronomin kanssa, huomaat, että biisit ovat melko hitaita”, Mustaine toteaa.

”En olisi halunnut tehdä niin. Niinpä sen levyn jälkeen vaihdoimme tuotantotiimiä. Kun asioita tehdään yhteistyössä, kompromisseja täytyy tehdä, mutta rajansa kaikella. Me olemme metallibändi – emme me voi soittaa kaikkea tempoon 120, joka on ilmiselvästi radiotempo.”

Lisää luettavaa