Sentenced-kitaristi Miika Tenkulan traaginen elämäntarina kirjaksi

Melankolian mestari julkaistaan keväällä 2024.

11.09.2023

Maaliskuussa 2024 julkaistaan vuonna 2009 kuolleen Sentenced-kitaristi Miika Tenkulan elämäkerta. Melankolian mestari -kirjan on kirjoittanut koulutukseltaan psykologi ja psykoterapeutti Nefertiti Malaty ja kirja on tehty yhteistyössä Sentencedin jäsenten ja Miika Tenkulan perheen kanssa. Kirjassa käydään läpi kitaristin traaginen tarina lapsuudesta aina ennenaikaiseen kuolemaan saakka.

Vuonna 1974 Muhoksella syntynyt Tenkula aloitti soittamisen rummuilla jo pikkupoikana, mutta siirtyi pian kitaraan. Vuonna 1989 Tenkula perusti yhdessä Sami Lopakan, Vesa Rannan ja Lari Kylmäsen kanssa death metal -yhtye Utmost Deformityn, joka vaihtoi myöhemmin nimensä Sentencediksi. Kansainvälistä suosiota nauttinut Sentenced lopetti toimintansa 2005 ja neljä vuotta myöhemmin perinnöllistä sydänvikaa sairastanut Tenkula menehtyi sydänkohtaukseen 34-vuotiaana.

Elämäkerran julkaisee Like Kustannus, joka on julkaissut aiemmin myös päätoimittajamme Matti Riekin kirjoittaman Täältä pohjoiseen – Sentencedin tarina -historiikin.

Lisää luettavaa