Steve Dawson (ex-Saxon) tuomittiin kuusivuotiaan lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä

Menneisyydestä paljastui hirviömäisiä rikoksia.

13.04.2024

Brittihevin legendaarisimpiin yhtyeisiin lukeutuvan Saxonin perustajajäsen, basisti Steve Dawson on tuomittu vankilaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikokset tapahtuivat 90-luvulla, ja niiden uhriksi joutunut tyttö oli tapahtumien aikaan vain kuusivuotias.

Kaikeksi onneksi lain koura tosiaan on pitkä, ja nykyään 73-vuotias Dawson tuomittiin kuluneen viikon torstaina kuuden vuoden vankeustuomioon Sheffieldin rikostuomioistuimessa.

BBC:n mukaan jutusta vastannut konstaapeli Robert Heath arveli, että Dawson kuvitteli vuosien kuluessa selvinneensä teoistaan jäämättä kiinni.

– Tietenkin hänen hirveät tekonsa ovat seuranneet uhria koko tämän elämän ajan. Toivon, että tämä tuomio auttaa osaltaan häntä selviämään näistä traumatisoivista tapahtumista.

– Hän on osoittanut poikkeuksellista rohkeutta astuessaan esiin asian kanssa.

Dawson sai kenkää Saxonista vuonna 1985, mutta rekisteröi niin ikään kalossia saaneen Graham Oliverin kanssa Saxon-nimen vuonna 1997 yhtyeen jäsenten selän takana. Jonkin aikaa oli olemassa rinnakkain kaksi bändiä samalla nimellä, kunnes vuonna 2003 oikeus määräsi nimen käyttöoikeuden Biff Byfordille ja entiset jäsenet joutuivat muuttamaan nimensä muotoon Oliver/Dawson Saxon.

Lisää luettavaa