Ei mikään puolivillainen hevimiehet tunnelmoivat -tekele – arviossa T. Jarva & The Dark Place

Julkaistu Infernossa 2/2024.

19.04.2024
T. JARVA & THE DARK PLACE
Post Festum
KERAVAN ÄÄNI JA LEVY

Taneli Jarvan tie on kulkenut Sentencedin 1990-luvun alun laulaja-basistin virasta perustamiinsa rymyremmeihin The Black Leagueen ja Poison Whiskyyn. T. Jarva & the Dark Place -nimen alla hän esittelee rauhallisemman puolen osaamistaan.

Post Festum -debyyttinsä julkaisevan projektin keskiössä on Sami Hassisen (Sleep of Monsters) kanssa muodostettu akustinen duo. Kaksikko on tehnyt keikkoja jo useamman vuoden, ja vähitellen homma on kasvanut kokonaiseksi yhtyeeksi. Vertailukohdiksi on nostettu sellaisia nimiä kuin Nick Cave ja Johnny Cash.

Hevimusiikin kanssa levyllä ei juuri ole tekemistä, jos ei linkittäväksi tekijäksi laske ajoittain hyvinkin raskasta tunnelmaa ja lyriikoiden ”I was a teenage satanist” -heittoja. Siltikin melankolisen komeiden melodioiden soidessa voi kuvitella, että esimerkiksi Glenn Danzig voisi tehdä juuri tällaista materiaalia, jos hylkäisi särökitarat.

Vertauksia tärkeämpää on se, toimivatko kappaleet. Ja niin ne totta tosiaan tekevät. Kyse ei ole mistään puolivillaisesta hevimiehet tunnelmoivat -tekeleestä, vaan paneudutun kuuloisesta kokonaisuudesta.

Lisää luettavaa