Kotimaisen death metalin kiinnostavinta kärkeä – arviossa Sepulchral Curse

Julkaistu Infernossa 9/2023.

26.11.2023
SEPULCHRAL CURSE
Abhorrent Dimensions
TRANSCENDING OBSCURITY

Turkulainen Sepulchral Curse on raivannut tiensä kotimaisen death metalin kiinnostavimpaan kärkeen. Bändin jokainen julkaisu on ollut edellistä kovempi, ja nyt aletaan olla jo perin raakojen töiden äärellä.

Hienoisen mustalla terällä maustettu Abhorrent Dimension on yhdistelmä pahansuovan raskaasti painavaa murjontaa sekä selkeämmin piikkaavaa riffihelvettiä. Tunnelma on päällekäyvä, mutta ei yksipuolisen tukahduttava. Laulaja Kari Kankaanpään alataajuuksia pahoinpitelevä örinä luo mätön kylkeen tasaisena jyrisevää julistusta, mutta kitarapuolella tarjoillaan myös sävyjä.

Nopeatempoisesti hyökkäävät biisit saavat ilmavuutta osuvasti tiputelluista kitarasooloista ja -melodioista, joihin kuulija tarrautuu kuin henkensä kaupalla. Stagnant Watersin erinomaiset sooloilut pysäyttävät kuuntelemaan, että jumalauta kun on makoisaa kuviota.

Armo on kuitenkin väliaikaista, eikä myrsky laannu koskaan. Tasapaino brutaalin ryskeen ja melodisempien irtiottojen välillä on kohdallaan, eikä nössöilyn vaikutelmaa pääse missään vaiheessa syntymään. Tähän kun lisätään riittävän monipuolisesti takova rumpali, niin kuulijalle ei jää kovin kummoista mutistavaa.

Lisää luettavaa