Melodisen power metalin kärkisaavutus – arviossa Winterborn

Julkaistu Infernossa 4/2024.

12.06.2024
WINTERBORN
Break Another Day
RF ENTERTAINMENT

Kokkolalainen Winterborn palaa 15 vuoden julkaisutauolta kolmannen albuminsa kanssa. Levyn voi sanoa olevan jo nyt vuoden melodisen power metalin kärkisaavutuksia koko maailmassa.

Break Another Dayn 11 kappaletta ovat hakeneet lopullisen kuosinsa yli kymmenessä vuodessa, mikä lienee maksimoinut laadun. Albumilla ei ole ainuttakaan turhaa iskua tai nuottia, ja bändi onnistuu väistämään genren puhkikuluneimmat kliseet taitavasti.

Levy toimittaa tiedotteessa luvattujen Queensrÿche-, Fates Warning-, Dream Theater- ja Symphony X -kosketusten mukaisesti. Kitaristit Pasi Vapola ja Antti Hokkala ovat puolestaan selkeästi Steve Vainsa ja Joe Satrianinsa
kuunnelleet.

Winterborn on kuitenkin jalostanut luetellut referenssit täysin omaksi musiikikseen, johon kuulija uppoaa syvemmälle pyöräytyskertojen lisääntyessä. Myös laulaja Teemu Koskela tekee karismassaan vertaistaan hakevan
suorituksen.

Break Another Dayltä on mahdotonta nimetä yhtä selkeää hittiä. Kakkosraita Satelliten tosin voisi nostaa vuoden tykeimmäksi biisiksi, ellei sitä olisi julkaistu alkujaan jo vuosikymmen sitten.

Lisää luettavaa