Melodista, vihaista ja kireälle viritettyä pastissimetallia – arviossa Deicide

Julkaistu Infernossa 4/2024.

08.06.2024
DEICIDE
Banished by Sin
REIGNING PHOENIX

Vuonna 1989 epäpuhtaiden merkkien alla syntynyt Deicide julkaisi ikivihreän debyyttilevynsä vuonna 1990. Nyt nuorikkobändiltä ilmestyy jo 13. levy, ja ristin otsaansa käristänyt nokkamies Glen Bentonkin on 56-vuotias. Niin se aika rientää, kun on perin juurin kliffaa.

Muistaako joku vielä vuonna 2018 julkaistun Overtures of Blasphemyn tai 2013 ilmestyneen In the Minds of Evilin? Allekirjoittaneelle viimeisin silloin tällöin soittimessa pyörähtävä levy on vuoden 2004 Scars of the Crucifix. Tuntuu siltä, että 2000-luvun alun jälkeen Deicide on vain kopioinut omien hittibiisiensä rakenteita ja pyrkinyt ratsastamaan niiden voimalla.

Banished by Sin on tuttu ja turvallinen levy. Melodista, vihaista ja kireälle viritettyä pastissimetallia, jonka pääosassa on Bentonin jumalaton ärjyminen. Tällä kertaa levy avataan mielenkiintoisella Slayer-tunnelmoinnilla, joka on eittämättä platan mielenkiintoisimpia hetkiä.

Tekijämiehiä löytyy, mutta kaiken tuhoava saatanallinen palo jäi jonnekin 1990-luvulle. Banished by Sin on ihan ok levy, mutta en keksi ensimmäistäkään syytä palata sen pariin tämän arvostelun jälkeen.

Lisää luettavaa