Death metal -yhtye Tomb Moldia kritisoidaan lehden kansikuvan vuoksi – ”Miksi esittää jotain muuta?”

Kuolopuristit eivät pidä siitä, miltä yhtye näyttää Decibel-lehden kannessa.

20.09.2023

Torontolainen death metal -yhtye Tomb Mold julkaisi hiljattain uuden pitkäsoittonsa The Enduring Spirit, jonka johdosta bändiä haastateltiin Decibel-musiikkilehtiin ja trio pääsi peräti lehden kanteen. Kun lehden kantta esiteltiin Decibelin some-kanavissa, alkoi bändiä kohtaan tippua hämmentävää kritiikkiä, jossa kommentoitiin kolmikon ulkonäköä ja vaatetusta – joidenkin mielestä jäsenten tyyli kun ei sovi yhteen edustamansa musiikin kanssa.

”Nämä jätkät näyttävät siltä, kuin aikoisivat luennoida minulle jostain kryptovaluutasta”, naljaili eräskin kommentoija X:ssä, joka ennen Twitterinä tunnettiin.

”Pidän kovasti uudesta Tomb Moldin levystä, mutta death metal -bändien täytyy ymmärtää, että on iso juttu saada kuvansa lehden kanteen ja esiintyy myös tilanteen vaatimalla tavalla. Death metal tarvitsee enemmän Akercockeja ja vähemmän… tällaista”, kritisoi eräs toinen kommentoija.

Tomb Moldin jäsenet Max Klebanoff ja Payson Power reagoivat kuvasta tulleeseen palautteeseen ja ihmettelivät, miksi heidän pitäisi esittää jotain, mitä he eivät ole.

”Miksi ketään kiinnostaa se, mitä meillä on päällämme? Lukekaa koko artikkeli”, laulava rumpali Klebanoff kommentoi.

”Jos tosiaan ajattelette meistä noin tämän kuvan nähtyänne, lakatkaa kaikin mokomin kuuntelemasta bändiämme. Kansikuva on täysin autenttinen potretti meistä ja siitä, keitä olemme. Miksi esittää jotain muuta? Eikä tämä ole kritiikkiä mahtavalle Akercockelle, joka on yksi aikamme mielenkiintoisimmista ja kunnianhimoisimmista äärimetallibändeistä. Uskon, että he ovat aivan yhtä vilpittömiä kuin me”, toteaa puolestaan kitaristi Power.

Tomb Moldille löytyi myös tukijoita ja komppaajia niin fanien kuin myös kollegoiden joukosta. Esimerkiksi noise rock -yhtye KEN Mode hämmästeli omassa X-julkaisussaan kansikuvasta noussutta kritiikkivyöryä.

”Siis ihmiset puhuvat paskaa siitä, mitä Tomb Moldilla on päällää Decibel-lehden kansikuvassa. Mitä helvettiä täällä tapahtuu? Olette vihaisia, koska he näyttävät ihan tavallisilta ihmisiltä? Kuin oikeilta musafaneilta eivätkä naurettavilta sarjakuvahahmoilta?” KEN Mode -leirissä hämmästellään.

Lisää luettavaa