Keväällä Cradle of Filthistä eronnut kitaristi Richard Shaw: Kyllästyin ylimääräiseen draamaan

"Jos touhu ei enää tunnu hauskalta, on aika astua sivuun", Shaw toteaa.

11.08.2022

Vuonna 2014 Cradle of Filthiin liittynyt, kolmella pitkäsoitolla soittanut kitaristi Richard Shaw erosi yhtyeestä viime maaliskuussa (hänen erostaan kerrottiin julkisuuteen vasta toukokuussa). Tuoreessa 2020’d-podcastin haastattelussa Shaw avasi tarkemmin lähtönsä syitä.

”Jos ollaan rehellisiä, tulin vain siihen pisteeseen, etten halunnut tehdä tätä enää. Niin yksinkertaista se on”, Shaw tuumaa.

”Keikkailu ja matkustaminen eivät koskaan olleet ongelma. Biisien kirjoittaminen ja levyttäminen, homman varsinainen musiikkipuoli – rakastin ja rakastan sitä yhä. Mutta se muu, mitä kulisseissa tapahtui, alkoi rasittaa minua. Yhtäkkiä sait selville jo pidempään jatkuneita juttuja, jotka eivät kuulostaneet hyvältä. Paljon draamaa ja muuta hevonpaskaa.”

”Minusta on tullut isä. Elämäni on jo tarpeeksi hektistä ilman, että siihen sotketaan ylimääräistä, turhaa draamaa. Tulin siihen pisteeseen, että huomasin, ettei homma ole enää hauskaa. Keikkojen soittaminen oli hauskaa, suurimmalta osin, mutta kaikki se muu alkoi syödä minua. Oli aika mennä. Jos touhu ei enää tunnu hauskalta, on aika astua sivuun.”

”Minulle keikkailu sekä biisien ja levyjen tekeminen on se unelma. Mutta siitä piti maksaa niin kovaa hintaa, etten halunnut enää maksaa sitä. Minä, kosketinsoittaja [samaan aikaan bändistä eronnut Anabelle Iratni] ja koko kiertuehenkilökunta yhtä tyyppiä lukuun ottamatta eivät halunneet maksaa sitä. Niinpä he joutuivat käytännössä palkkaamaan kokonaan uuden crew’n, kosketinsoittajan ja kitaristin.”

”Minussa on puoli, joka ajattelee, että jos ihmisiä kohdeltaisiin paremmin, säästyisi monelta säätämiseltä. Kunhan kohtelet muita hyvin ja osoitat hieman kunnioitusta, ihmiset yleensä pysyvät seurassasi. Sietokykyni paskanjauhamiselle on madaltunut vuosien varrella. Ennen katsoin monia asioita sormien läoi, mutta loppuvaiheessa en enää voinut tehdä niin.”

”Tiedän, että tämä kuulostaa todella kryptiseltä, mutta tulen kuitenkin yhä juttuun bändin kanssa ja rakastan heitä kaikkia. Puhun nyt enemmän ihmisistä, jotka ovat kulissien takana.”

Shaw myöntää, että myös rahalla oli oma osansa eroamispäätöksessä. Samoin myös taiteellisella palolla ja kunnianhimolla.

”Olin sessiotyyppi, joka myös sävelsi biisejä. Kun aloin jutella samanlaisessa tilanteessa olevien muiden ihmisten kanssa, sitä pysähtyi ja tajusi, että hetkinen, tämähän ei kuulosta nyt kovin reilulta”, Shaw toteaa.

”En koskaan tienannut leipääni pelkästään Cradle of Filthillä, vaan minun piti hankkia tuloja muualta. Kiertueella ollessani sain palkkaa, mikä oli ihan okei. Rehellisesti puhuen palkkaa olisi pitänyt saada enemmän, mutta se oli ihan okei. Nyt minulla on perhe ja pystyn tienaamaan saman verran kuin kiertueella ollessa ilman, etten näe perhettäni moneen kuukauteen.”

”Ja ollakseni täysin rehellinen, kun aloimme tehdä biisejä levylle, josta olisi tullut minun neljäs tässä bändissä, lähetin sitä varten seitsemän, kahdeksan biisiä eteenpäin. Huomasin ajavani automaattiohjauksella. Tajusin, että teen näitä biisejä, koska minun on käsketty tehdä niin, en siksi, että tuntisin halua tai tarvetta tehdä tällaista musaa enää. Eli tämä päätös oli monen asian summa.”

YouTube video

Lisää luettavaa