Maailmanluokan levyjen tekeminen on ajanhukkaa, sanoo huipputuottaja – ”Ketään ei kiinnosta”

Max Normanin mielestä kannattaa keskittyä hyviin keikkoihin ja niiden taltioimiseen.

20.02.2024

Legendaarinen tuottaja ja ääniteknikko Max Norman, joka on ollut työstämässä muun muassa Ozzy Osbournen kolmea ensimmäistä sooloalbumia sekä Speak of the Devil– ja Tribute-livelevyjä, Megadethin Rust in Peacea, Countdown to Extinctionia ja Youthanasiaa sekä Armored Saintin, Loudnessin, Ian Hunterin, Y&T:n ja Savatagen levyjä, sanoo Talk Louderin pitkässä haastattelussa, ettei tänä päivänä kannata enää panostaa albumeihin, koska tarjontaa on yksinkertaisesti liikaa.

”Enää ei voi tehdä maailmanluokan levyjä, koska joka päivä julkaistaan 10 000 uutta levyä, joten ketään ei kiinnostaa enää paskan vertaa. Ihan sama miten hyvä levysi on, koska sitä kuuntelee lopulta vain kaksi ihmistä – ja he ovat molemmat sinulle sukua”, Norman naurahtaa.

Normanin mielestä bändien kannattaisi keskittyä live-esiintymisiin ja keikkojen taltioimiseen.

”Olen aina rakastanut livelevyjä, koska kuulet miten bändi oikeasti soittaa. Levyllä kaikki on steriiliä ja asiat täysin oikeilla paikoillaan. Kuulet kyllä biisin, mutta et välttämättä sitä, millaisia soittajat oikeasti ovat. Sen näet vasta keikalla”, Norman tuumaa.

”Nykyään kun kaikki tehdään tietokoneilla, keikoista on tullut erityislaatuisia tapahtumia. Mielestäni siinä on paljon mahdollisuuksia – mikittäkää, äänittäkää koko roska, ottakaa parit oluet, miksatkaa juttu nopeasti kasaan seuraavana päivänä ja pum – pistäkää se pihalle.”

Lisää luettavaa