Rumpalilegendan mielestä Metallica on ensimmäinen heavy metal -bändi – Kirk Hammettilla on eri näkemys

Carmine Appicen mielestä kaikki bändit ennen Metallicaa olivat hard rockia.

19.06.2024

Rumpalilegenda Carmine Appice totesi taannoin W4CY-radion haastattelussa pitävänsä Metallicaa ensimmäisenä heavy metal -yhtyeenä. Appicen mielestä kaikki sitä ennen, hevimetalin kummisetänä yleisesti pidettyä Black Sabbathia myöten, on hard rockia.

”Metalliliike alkoi, kun kaikki alkoivat käyttää metallicamaista sirkkelikitaraa ja nopeita tuplabasareita kuten Lars (Ulrich, Metallica-rumpali). Minun silmissäni kaikki se, mitä tänä päivänä on meneillään, alkoi Metallicasta”, Appice tuumaa.

”Kaikki sitä ennen tullut kama on hard rockia. Jopa Black Sabbath, joka minusta oli vain Birminghamista tullut Led Zeppelin. Kun Cactus-bändimme soitti Black Sabbathin kanssa keikkoja, he olivat blues rockia kuten mekin. Minusta Paranoid on kuin [Led Zeppelinin] Communication Breakdown. Heidän soundinsa tuli ajan myötä paksummaksi, mutta siinä ei ollut sitä sirkkeliä. Kaikki sanovat, että Sabbath on heviä – minulle he ovat hevirokkia.”

Ainakaan Metallican kitaristi Kirk Hammett ei jaa samaa näkemystä rumpalilegendan kanssa vaan tämän mielestä ensimmäisen heavy metal -bändin titteli kuuluu Judas Priestille. Asia tuli ilmi Metallican taannoisen Saksan-keikan yhteydessä järjestetyssä valokuvaaja Ross Halfinin kyselytilaisuudessa, jossa olivat mukana myös Hammett sekä Metallica-basisti Robert Trujillo. Halfin esitteli yleisölle ottamaansa kuvaa, jossa Hammett fiilistelee yhdessä Metallica-nokkamies James Hetfieldin kanssa Priestiä yleisön joukossa viime syksyn Power Trip -festareilla.

”Siellä me palvoimme alttaria, joka on Judas Priest. Heidän musiikkinsa merkitsee meille paljon. Ja se, miten Glenn Tipton ja K.K. Downing soittivat kitaroita – tarkoitan, he ovat tuntemamme heavy metalin arkkitehtejä, jos näin suoraan sanotaan. James ja minä rakastamme Priestiä”, Hammett julisti.

Lisää luettavaa