Isosti jylisevää, viiltävästi leikkaavaa ja rujosti painavaa – arviossa Anima Hereticae

Julkaistu Infernossa 9/2023.

07.12.2023
ANIMA HERETICAE
Descended from the Mountains
OMAKUSTANNE

Pirkanmaa–Uusimaa-akselilla toimiva Anima Hereticae ruhjoo ensimmäisellä täyspitkällään aggressiivisemman laidan melodista death metalia. Levy on muutaman vuoden toiminnassa olleelta kolmikolta varsin valmiin kuuloinen paketti. Tämä ei sinänsä yllätä, sillä jäsenistöltä löytyy runsaasti aiempaa bändikokemusta yhtyeistä kuten Red Moon Architect ja Paara.

Vaikka melodeath kuvastanee bändin musiikillista ydintä parhaiten, ilmaisu on vahvasti black-, doom- ja sinfoniametallista vaikuttunutta. Lopputuloksena on isosti jylisevää, viiltävästi leikkaavaa ja rujosti painavaa metallimusiikkia. Yhdistävää luonnosta ammentaville sävellyksille on kolkko ja raskasmielinen atmosfääri, jonka syvin pääty tuo mieleen Red Moon Architectin. Mielleyhtymä on helppo muodostaa jo siksi, että bändeillä on sama laulaja, tunnistettavasti korahteleva Ville Rutanen.

Bändin debyytti on tanakka, määrätietoisesti eteenpäin vyöryvän eeppinen kokonaisuus, josta jää kuitenkin hieman odottava fiilis. Tunnelma vetää puolelleen, mutta ei pääse vielä kouraisemaan luita ja ytimiä. Kun yhtye esittelee vielä asteen repivämpiä irtiottoja, hyvä tulee.

Lisää luettavaa