Inferanaalinen kebab

17.06.2011

Tarpeet:

pitaleipää
kebablihaa
tulista salsakastiketta
jalapenoja
maustamatonta jogurttia
olutta (lager)

Nummirockin- ja Tuskan-keikoilta arkeen palaavan Cavus-kitaristin B.P:n voimat palauttava menu on tiedossa jo etukäteen.

Tee näin:

  1. Mene ja osta kaikki saksalaismarketista, koska euro on kallis.
  2. Avaa olut.
  3. Paista jäiset kebablihat voisella pannulla.
  4. Pilko pitaleivät ja heitä sekaan.
  5. Kaiken ruskistuttua ja kypsennettyä kaada annos lautaselle.
  6. Kaada tulinen salsakastike päälle.
  7. Kuorruta maustamattomalla jogurtilla.
  8. Laita jalapenot riviin odottamaan.
  9. Huuhdo kaikki alas kylmällä oluella.

B.P.:n oma luonnehdinta:
”Kun riutuu totaalisessa kuolemankrapulassa kotona, seuraava välipala on mitä otollisin paikkaaja. Jos et ole krapulassa tai kännissä, olet väärä ihminen tähän. Jos ruoka, juoma ja hetki eivät sisällä itseinhoa ja sydämentykytyksiä, olet minusta poiketen terve.
Ruoka tehdään raahautumalla viimeisillä voimilla lähimpään ’Hitler Siwaan’, josta poistetaan eineksiä kotitekoiseen kebabiin. Pakastevalmisteet ovat helpoin tie, mutta delirium tremensin syvyyden mukaan voi myös vääntää lihat itse puristamalla pippurilla maustettua naudan jauhelihaa. Kotona sitten yksinkertaisesti pannu päälle ja herkut tulille. Mausteita saa käyttää oman maun mukaan, mutta tässä tapauksessa minimalismi ja nopeus ovat avainsanoja. Koska Lucifer työllistää muutenkin näin grillikauden avauduttua normaalia enemmän, ruokajuomaksi suositellaan germaanista laageria. Sydän kiittää, ja perse sitten seuraavana aamuna.”

Megan tuomio:
”Turkin poika on keksinyt kebabin mitä luultavimmin C2H5OH:n aiheuttamiin jälkitiloihin, siinä missä suomalainen on täristen valmistanut pyttipannua kaapista löytyneistä aineksista. B.P:n version voisikin katsoa olevan nykyajan etnisen ruokakulttuurin vastine pytt i pannalle, sen verran samankaltaisuuksia annokset sisältävät. Ja molemmillahan nälkä lähtee, tai ainakin siirtyy.
Jos etnistä ravintolaa ei löydy läheltä tai lompakko tai kunto eivät anna periksi madella vastaamaan ’mieto vai vahva kastike?’  -kysymykseen, asian voi hoitaa hyvin kotioloissakin – olettaen, mega_lowettä on tajunnut valmistautua etukäteen hommaamalla tarvikkeet.
Pakastettu kebab tuppaa kuivamaan ikävästi pannulla, joten liikaa sitä ei kannata käristää. Jukurttia voi myös maustaa hieman valkosipulilla ja basilikalla, ja lihallekin voi tarjoilla suun keston mukaan vähän mausteita. Itse tehdystä kebablihasta olen haaveillut jo vuosikausia, joten tänä kesänä lihamyllyyn päätyy niin nautaa kuin lammastakin. Eikun festaroimaan ja kokkailemaan!”

 

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa